Zulte Waregem glijdt af naar voorlaatste plaats na pijnlijke thuisnederlaag tegen W-Beveren

Essevee kon een 1-0-voorsprong in het eigen Regenboogstadion niet vasthouden en ging na rust helemaal kopje onder: 1-4. Na 7 speeldagen staat Zulte Waregem op een… play-off 3-plaats.

Van de spelers die SV Zulte Waregem in de laatste dagen van de transferperiode nog haalde kwamen Jérémy Labor, Jesper Jørgensen en James Troisi aan de aftrap. Karel D’Haene en Theo Bongonda, in Westerlo door uiteenlopende redenen niet bij de basiself, waren er nu wel bij. Opvallende naam op de bank: Idrissa Sylla, pas laat terug van interlandverplichtingen.

Huldigingen

Voor de aftrap werden Karel D’Haene (250ste competitiewedstrijd voor Essevee), Sammy Bossut (huwelijk) en Francky Dury (ereburgerschap Stad Waregem) uitgebreid gehuldigd. Bijna zette de thuisploeg de festiviteiten gewoon voort op het veld, want al in de 3de minuut zette aanwinst Jørgensen Yarouba Cissako vrij voor doel, maar de rechtsback besloot op de benen van Colin Coosemans. Het alweer fel vernieuwde Essevee toonde veel goede bedoelingen tegen de Waaslanders, maar kon niet verhullen dat de spelers nog niet voldoende op elkaar zijn ingespeeld.

Bleke Plet scoort 1-0

Waasland-Beveren kon pas rond het halfuur voor het eerst echt dreigen: Ante Vukusic verwerkte een lage voorzet in een loeier, maar die ging over het doel van Bossut. In de 36ste minuut bediende Troisi knap Verboom, diens lage voorzet raakte niet weggewerkt en de voor het overige bleke Glynor Plet schoot het leer van dichtbij hoog tegen de touwen: 1-0. Het Bevers antwoord volgde via Bojovic, die nipt over knikte. Een waarschuwing die de thuisploeg in de wind sloeg, want 2 minuten later mocht Robson wel de gelijkmaker binnenkoppen.

Amper was de koffie verteerd of Zulte Waregem kreeg in de tweede helft al een opdoffer van formaat te verwerken. Uit het niets ramde Beverenaanwinst Amido Baldé de bal vanop 40 meter achter een verbouwereerde Bossut in doel. Een goal die wellicht de wereld zal rondgaan.

Bezoekers blijven scoren

Spelend naar de eigen spionkop moest Zulte Waregem nu alles op alles zetten om een benarde situatie in het klassement te vermijden, maar het doelpunt viel opnieuw aan de overkant. Ibou zette met een plaatsbal de 1-3 op het bord. Een minuut later – we waren toen net het uur voorbij – rondde Vukusic een mooie Beverse aanval af: 1-4. De thuisploeg stond erbij en keek ernaar. Een knal van Jörgensen ging naast, maar bij rood-groen lukte op dat moment amper nog iets. Ook dicht bij doel was het besluiteloosheid troef. In de 75ste minuut loste Coosemans een schot van Overtoom en in de rebound raakte de toegesnelde Sylla, ingevallen voor Plet, niet voorbij de bezoekende goalie.

Essevee nu voorlaatste

Door deze pijnlijke nederlaag is Zulte Waregem naar de voorlaatste plaats in het klassement afgegleden, met amper 1 puntje voorsprong op hekkensluiter Lierse. Play-off 1 is lang geen gespreksonderwerp meer aan de Gaverbeek. Volgende vrijdag wacht de altijd moeilijke verplaatsing naar Charleroi.