Zulte Waregem gaat met 3-0 de boot in bij Charleroi

Ondanks een sterke eerste helft moest Zulte Waregem na de pauze zijn meerdere erkennen in Sporting Charleroi.

Zulte Waregem trok zaterdag met veel vertrouwen naar Charleroi, het verloor de laatste vijf wedstrijd niet. Charleroi daarentegen verloor kon thuis nog maar één keer winnen. De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd, maar daarna kon Zulte Waregem het evenwicht herstellen. De troepen van Francky Dury drukten Charleroi terug op eigen helft, al bleven grote kansen schaars. De grootste was net voor de rust voor Zulte Waregem, maar de trap van Buyl belandde op de paal. Een logische 0-0 bij de rust.

Twijfelachtige penalty

Net na de rust werden de bezoekers verrast door David Pollet. De aanvaller kreeg te veel ruimte van de bezoekende verdediging en knalde de openingstreffer staalhard voorbij Sammy Bossut in het dak van het doel. Voor Pollet was dit het eerste competitiedoelpunt sinds 22 november 2014. Dury reageerde door Storm te brengen voor Buyl, maar het ging van kwaad naar erger. Scheidsrechter Visser zag een twijfelachtige fout van Lepoint in de eigen zestien en floot een strafschop. Perbet eiste de bal op, maar Bossut kon zijn schot afweren. Ndongala was echter goed gevolgd en trapte de 2-0 binnen. In de slotfase zette Enes Saglik met een knappe vrije trap nog de 3-0 eindstand op het bord. De bezoekers konden daar in de tweede helft weinig tegenover zetten.

In de stand klimt Charleroi na een knappe zes op zes met veertien punten naar de achtste plaats. Essevee blijft derde met zeventien punten, maar liet bovenal een uitstekende mogelijkheid liggen om voorlopig over Anderlecht naar de tweede plaats in de stand te klimmen.