Zulte Waregem gaat met 2-4 winnen op het veld van Hamme

Mbaye Leye viert met zijn ploegmakkers na zijn doelpunt tegen Hamme. © BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem heeft zijn oefenmatch tegen de derdeklasser VW Hamme winnend afgesloten.

De 1-0 viel nochtans al snel. In de elfde minuut mocht Hamme vanop de stip op voorsprong komen na hands van Baudry in de zestien. Mendy zette de bordjes in minuut 19 alweer gelijk toen hij een schot van Jörgensen binnen devieerde. Amper vier minuten later was het opnieuw prijs voor Zulte Waregem: een vrijschop van Jörgensen werd door Leye binnengekopt. En een minuut later stond het zelfs al 1-3, toen Benteke in het straatje werd gestuurd door Leye en beheerst besloot.

Stephen Buyl wringt zich voorbij Maluka Bimbo Mbani van Hamme.
Stephen Buyl wringt zich voorbij Maluka Bimbo Mbani van Hamme.© BELGA

In de tweede helft lieten rond het uur zowel Rosenthal als Gimbert van kortbij de kans liggen om de score op te drijven. Essevee moest zich nog gaan reppen toen een kwartier voor tijd de 2-3 in doel verdween nadat een bal op de lat was uiteengespat en in de rebound werd binnengetikt, na balverlies van Aneke op het middenveld. Het bleef spannend tot minuut 88, toen Cordaro voorzette, Gimbert aan de tweede paal terugkopte en Lepoint maar binnen te koppen had.

Van de nieuwkomers waren enkel De Ridder (vakantie) en Monaco-huurling Diallo afwezig. Die laatste bereidt zich met de U19 van Frankrijk voor op het EK.

Opstelling: in de eerste helft speelde Zulte Waregem met Steppe, D’ulivo, Mendy, Baudry, Verboom, Essikal, Jorgensen, Brebels, Benteke, Leye en Buyl. In de tweede helft waren dat Bostyn, Ndiaye, Lambrechts, Paye, Ekangamene, Aneke, Lepoint, Rosenthal, Cordaro, Gimbert en Kaya.

(TVH/FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier