Zulte Waregem en Oostende sluiten speeldag af met gelijkspel

Peter Olayinka opende na 25 minuten de score voor de thuisploeg. © BELGA

Zulte Waregem en KV Oostende hebben zondagavond de 25ste speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een 1-1-gelijkspel in een duel in de onderste regionen van het klassement.

De eindstand stond al bij de rust op het scorebord in het Regenboogstadion. Peter Olayinka opende na 25 minuten de score voor de thuisploeg, die sterk aan de wedstrijd begonnen was. Joseph Akpala stelde acht minuten later echter al gelijk.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op in het klassement. Oostende blijft met 26 punten op twee na laatste, Essevee staat met twee punten meer op de twaalfde stek.

Joseph Akpala scoorde de 1-1.
Joseph Akpala scoorde de 1-1.© BELGA

De 1-1 aan de Gaverbeek was al de derde draw van de dag. Zondagnamiddag kwam landskampioen RSC Anderlecht in eigen huis niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen rode lantaarn KV Mechelen. Leider Club Brugge moest tegen eerste achtervolger Charleroi een 3-3-gelijkspel toestaan.