Zulte Waregem drawt op Westerlo in voorlaatste oefenpot

Ook Westerlo noteerde tropische temperaturen, dus werd bovenop de rust in elke speelhelft een drankpauze gehouden.
Tom Van Houtte

Lange tijd leek Essevee op weg naar een nederlaag bij de collega-eersteklasser, maar in het slot van dit oefenduel tekende Leye op strafschop nog de 1-1 aan.

Temperaturen boven de 30 graden, ook in de Parel der Kempen, en die loden hitte fnuikte het amusementsgehalte van de wedstrijd. Kort na het kwartier zorgde Davy De fauw voor het eerste gevaar met een kopbal in de handen van thuisdoelman Koen Van Langendonck. In de 24ste minuut vuurde Vetokele overhaast op doel en op slag van rust waaide een vrijschop van Brian Hamalainen niet zover voorbij de linkerkruising.

Te korte terugspeelbal

Na de pauze waren er kansjes voor Igor Vetokele en Timothy Derijck, maar het doelpunt viel aan de overzijde na een te korte terugspeelbal van Sebastiaan Brebels. Benji De Ceulaer nam het geschenk in dank aan en gaf Kenny Steppe het nakijken: 1-0. Een voorsprong die de Kemphanen op basis van de eerste 50 minuten niet konden rechtvaardigen. Westerlo kwam in de 74ste minuut dicht bij de 2-0, maar de voorzet van Sylver Ganvoula vond geen Westels been om binnen te tikken.

Strafschop na handspel

Voor een niet al te geïnspireerd Zulte Waregem kwam in de 84ste minuut nog een penalty uit de lucht gevallen door Westels handspel in de zestien. Aanvoerder Mbaye Leye zette de strafschop feilloos om met een lage trap in het midden van het doel. Zaterdag 23 juli om 17 uur speelt Zulte Waregem in het eigen Regenboogstadion zijn galawedstrijd tegen NEC Nijmegen uit de Nederlandse Eredivisie.

Zulte Waregem: Steppe, De fauw (46′ Brebels), Derijck, Baudry, Hamalainen (46′ Verboom), Lepoint, Meïté (74′ Essikal), Cordaro, Leye, Naessens (78′ Benteke), Vetokele.