Zulte Waregem aanvaardt schorsing Plet niet en gaat in beroep

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem gaat in beroep tegen de schorsing van twee speeldagen effectief die dinsdagmiddag door de Geschillencommissie Betaald Voetbal opgelegd werden aan spits Glynor Plet. De Nederlander werd vervolgd via het Reviewteam van de voetbalbond, op basis van televisiebeelden.


© BELGA

Plet kreeg dinsdag de twijfelachtige eer om door het vernieuwde Reviewteam, dat in augustus de boeken tijdelijk moest neerleggen wegens ongeldige benoemingen, als eerste écht vervolgd te worden. Het leverde hem een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 500 euro op. Plet had in de op 27 september gespeelde match tussen Anderlecht en Zulte Waregem (0-2 zege voor Anderlecht) immers een gevaarlijke tackle met de voet vooruit uitgevoerd op Steven Defour. De scheidsrechter gaf geen rode kaart.

Ook Coulibaly (KVO) van de partij

Maar Zulte Waregem aanvaardt de schorsing voor Plet dus niet. De club gaat in beroep en zal deze middag present zijn op de zitting van de Geschillencommissie Hoger Beroep. Ook KV Oostende zal daarop zijn met vier speeldagen schorsing bestrafte spits Elimane Coulibaly, die een elleboogstoot uitdeelde in de afgelopen weekend met 3-1 verloren partij tegen Sporting Lokeren, opnieuw verdedigen. Ook Eyong Tarkang Enoh van Standard, rood en één speeldag effectief na een zware tackle op Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer, wordt er verwacht. Al zal die laatste zich wegens verplichtingen bij de nationale ploeg opnieuw laten vertegenwoordigen door Standard-jurist Pierre Locht.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier