Waasland-Beveren geeft Zulte Waregem pak slaag

Waasland-Beveren heeft zondag de elfde speeldag in de Jupiler Pro League afgesloten met een klinkende zege aan de Gaverbeek. Zulte Waregem ging voor eigen publiek met 2-5 onderuit tegen de Waaslanders. Isaac Kiese Thelin was met vier doelpunten de absolute uitblinker.

Waasland-Beveren klom tegen de gang van het spel in op voorsprong. Thelin (7.) zette zijn been tegen de voorzet van smaakmaker Ryota Morioka: 0-1.

Tien minuten later hingen de bordjes in evenwicht, nadat Brian Hamalainen (17.) een penalty had omgezet.

Een uitermate efficiënt Waasland-Beveren liet de kopjes niet hangen. Thelin (20.) scoorde met een acrobatisch hoogstandje de 1-2.

Ook na de pauze toonde de Zweedse huurling van RSC Anderlecht zijn torinstict. Thelin (46.) strafte een misser van Marvin Baudry genadeloos af.

De thuisploeg kreeg weer hoop dankzij Nill De Pauw (54.), wiens afgeweken knal over doelman Davy Roef in doel belandde.

Essevee schoot zichzelf echter in de voet, want amper vijf minuten na de aansluitingstreffer ging doelman Nicola Leali compleet de mist in. Opoku Ampomah (58.) nam het geschenk in dank aan: 2-4.

In de slotfase bekroonde Thelin (87.) zijn uitstekende partij met een vierde treffer, al mag die vooral op conto van Aleksandar Boljevic geschreven worden. De Zweed scoorde zeven doelpunten in zes wedstrijden.

Dankzij de ruime zege krijgt Waasland-Beveren opnieuw voeling met de top zes. De troepen van Philippe Clement staan met een puntje minder net achter Zulte Waregem (16 punten) op de achtste plaats. Essevee verliest voor de derde keer op rij in de Jupiler Pro League. De troepen van Franky Dury kunnen al een maand niet meer winnen.