Vrijspraak voor Sander Coopman (Zulte Waregem)

Voor de commissie was de rode kaart die Coopman afgelopen weekend kreeg voldoende. © BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag geen sanctie opgelegd aan Zulte Waregem-middenvelder Sander Coopman. Voor de commissie was de rode kaart die Coopman afgelopen weekend kreeg voldoende.

Intussen bevestigde de KBVB dat de thuiswedstrijd tegen SK Lierse van vrijdag niet zal doorgaan. Daardoor zou een eventuele schorsing gelden voor de finale van play-off 2 tegen Lokeren. Dat tot ergernis van Zulte Waregem, dat de Pro League daarover aanschreef.

Zo ver komt het dus niet. Hoewel het Bondsparket maandag één speeldag schorsing had gevorderd, verkreeg Coopman de vrijspraak. Zulte Waregem deed er dus goed aan het schikkingsvoorstel niet te aanvaarden.

Frustrerende avond

De heroptredende Coopman kende op de negende speeldag in play-off 2 een frustrerende avond op het veld van OH Leuven (1-2). De 23-jarige middenvelder kopte Essevee al na vijf minuten op voorsprong, maar werd net voor het half uur rechtstreeks uitgesloten.

Coopman trok aan de noodrem en haalde als laatste man de ontsnapte Jovan Kostovski onderuit. Scheidsrechter Erik Lambrechts duwde de middenvelder van Zulte Waregem de rode kaart onder de neus.

(Belga)