Volle sfeertribune juicht het nieuwe Zulte Waregem toe op fandag

09/07/17 om 18:08 - Bijgewerkt om 18:06

Ruim 3.000 fans van Essevee zijn zondag op de jaarlijkse fandag afgekomen. Een hoog aantal, want op meerdere locaties stonden lange wachtrijen om handtekeningen van spelers te bemachtigen.

Volle sfeertribune juicht het nieuwe Zulte Waregem toe op fandag

De spelers zaten zondagnamiddag in kleine groepjes op meerdere plaatsen in en rond het zonovergoten Regenboogstadion verspreid om handtekeningen uit te delen. Recht tegenover de fanshop, waar de nieuwe shirts vlot over de toonbank gingen, trof je bijvoorbeeld het duo Davy De fauw-Aaron Leye Iseka aan en daar was het best lang aanschuiven. De fans konden ook plaatsnemen in de dug-outs of op aan de desk in de perszaal waar Francky Dury en zijn collega-trainers na elke thuiswedstrijd de verzamelde media te woord staan.

Veel applaus voor Coopman en nieuwkomers

Apotheose van de fandag, die opende met een barbecue voor 460 hongerige magen, was de voorstelling van de vernieuwde spelersgroep op een podium voor de sfeertribune, die voor de gelegenheid helemaal volliep. De applausmeter ging serieus de hoogte in toen aanvoerder Davy De fauw en doelman Sammy Bossut de in maart veroverde Beker van België het stadion binnendroegen. Ook de 9 nieuwkomers en vooral de van Club Brugge teruggekeerde Sander Coopman mochten op veel handgeklap rekenen.

Zaterdagavond blikte Zulte Waregem nog KSV Roeselare (1B) in met zware 7-1-cijfers. De volgende oefenwedstrijd vindt dinsdag 11 juli om 19 uur plaats tegen SK Lierse (1B) op het terrein van KFC Pulderbos.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!