Volgend weekend Essevee zonder Franky Dury tegen OH Leuven?

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem mist volgend weekend op het veld van OH Leuven mogelijk zijn hoofdcoach Franky Dury. En ook Abdou Diallo riskeert twee speeldagen te moeten toekijken vanuit de tribune.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 600 euro voorgesteld aan Abdou Diallo. De verdediger van Zulte Waregem werd op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League met rood van het veld gestuurd.

In de op 1-1 geëindigde thuiswedstrijd van zaterdag tegen landskampioen AA Gent duwde scheidsrechter Joeri van de Velde in de 81e minuut een rode kaart onder de neus van Diallo. De Franse centrale verdediger kwam iets te driest in op Gent-spits Laurent Depoitre. Het Bondsparket oordeelde dat diens fysieke integriteit door de tackle van Diallo in gevaar was. Mogelijk mist hij zaterdag het competiteduel tegen OHL, alsook de thuiswedstrijd tegen Westerlo (25/09).

Cynische duim voor van de Velde

Trainer Dury toonde zich in de nasleep van de rode kaart voor zijn speler ontevreden met de scheidsrechterlijke beslissing. Dat liet hij blijken met cynisch handgeklap en een cynische duim aan het adres van de ref, die volgens het Bondsparket meermaals kop van Jut was voor Dury. De T1 van Zulte Waregem krijgt van het parket van de KBVB één speeldag schorsing en een geldstraf van 400 euro voorgesteld als minnelijke schikking.

Zulte Waregem kan zich niet vinden in de schorsingsvoorstellen. “We vinden beide voorstellen te zwaar”, zegt clubwoordvoerder Cedric Tack. Omdat club, trainer en speler niet akkoord gaan met de voorstellen van het Bondsparket, moeten ze zich dinsdag gaan verantwoorden bij de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB, die de strafmaat zal bepalen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier