VIDEO Dolle pret dankzij rondje ‘dizzy penalty’ bij Zulte Waregem

Redactie KW

In het kader van de Rode Neuzen Dag, georganiseerd door VTM en Q-Music, heeft doelman Sammy Bossut van Zulte Waregem zijn ploegmaats uitgedaagd voor een rondje ‘dizzy penalty’.

Sammy Bossut, keeper van Essevee, heeft zijn ploegmakkers uitgedaagd voor een partijtje ‘dizzy penalty’. Het fenomeen is al een tijdje een hype in voetbalkringen en bestaat erin dat je x-aantal keren met één hand op de bal rondjes draait, tot je er helemaal duizelig van wordt. Vervolgens probeer je ‘met manieren’ een strafschop te nemen, maar bijna altijd loopt dat volledig mis. Tot grote hilariteit van de rest van de ploeg, uiteraard. Op YouTube zijn er al tig filmpjes over te vinden.

Bossut zette voor de eigen reeks een rode neus op in het teken van Rode Neuzen Dag en roept de andere eersteklassers op om ook een eigen actie op poten te zetten. De Rode Neuzen Dag moet enerzijds geld opbrengen, maar anderzijds ook het taboe rond psychische problemen doorbreken. Met humor, de verkoop van rode neuzen én een grote slotshow op 5 december.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier