Verscherpt toezicht bij KV Kortrijk, geen Standard-supporters welkom bij Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

De terreurdreiging heeft ook gevolgen voor de wedstrijden van komend weekend in de stadions van KV Kortrijk en Zulte Waregem.

Vrijdag ontvangt Essevee Standard in het Regenboogstadion, maar alle loketten én het bezoekersvak blijven gesloten op de wedstrijddag. Er zijn dus enkel kaarten in voorverkoop, en enkel voor de thuissupporters. De club vraagt de fans extra vroeg naar het Regenboogstadion te komen en zakken of tassen thuis te laten. Mét zak of tas kom je er niet in. Omdat er extra veiligheidscontroles zullen zijn, openen de poorten al om 18.30 uur. Iedereen zal er een geldig toegangsticket én het paspoort moeten tonen.

Ook KV Kortrijk voorziet extra veiligheidsmaatregelen voor de komende twee thuiswedstrijden. Ook daar zijn tassen en zakken uit den boze. Er zullen enkel en alleen bezoekende supportersbussen worden toegestaan achter tribune 4. Geen enkele personenwagen zal daar mogen parkeren. Er wordt een volledig parkeerverbod voorzien vanaf het rondpunt Euroshop tot aan de Zwingelaarsstraat.

Beide ploegen beklemtonen ook dat ‘pyrotechnisch materiaal’, zoals voetzoekers, bengaals vuur of rookpotten, absoluut niet welkom zijn, omdat ze onnodig voor paniek zouden kunnen zorgen.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier