Verdediger D’Haene (Zulte Waregem): “Opnieuw genekt door een ‘flutgoal'”

© BELGA
Redactie KW

De ontgoocheling bij de spelers van SV Zulte Waregem was groot na het verlies tegen Lokeren.

Thorgan Hazard kon rekenen op de steun van zijn hele familie. “Jammer dat we niet konden winnen”, zei de spelverdeler. “Ik wist dat Eden in de tribune zat. Hij had vanmiddag nog met Chelsea 6-0 gewonnen tegen Arsenal en gescoord, maar ik kon zijn voorbeeld niet volgen… Dat is nu eenmaal voetbal. In de eerste helft kregen we enkele kansjes en troffen we twee keer de paal, maar ik vond ons vooral voetballend na rust beter. Op een vreemde fase slikken we dan een tegengoal.

“Sloegen middenveld over”

Over zijn eigen prestatie wou Hazard niet veel kwijt. “Voor rust raakte ik minder ballen, omdat we te veel het middenveld oversloegen. Na de pauze brachten we beter voetbal en kwam ik beter in mijn spel. Dat leverde jammer genoeg niks op. Na de titelmatch op Anderlecht vorig seizoen grijpen we nu twee keer naast een prijs. Ik had liever iets gewonnen, omdat we dat ook verdienen. We moeten als groep nu hard werken, want in de play-offs is alles mogelijk.”

Naessens: “Snel knop omdraaien”

Jens Naessens, die een basisplaats kreeg, was achteraf ook kort van stof. “Het is de tweede keer dat de kers op de taart ontbreekt, maar we moeten nu snel de knop omdraaien. Hopelijk kunnen we een Europees ticket pakken, want dat moet toch ons doel zijn in de play-offs. Ik moet zelf ook nog groeien, want het was tenslotte nog maar mijn tweede match na een lange inactiviteit.”

Cacérès: “Niet helemaal verdiend voor Lokeren”

Raphaël Cacérès kon als invaller het tij niet keren. “We begonnen uitstekend met die bal op de paal van Leye. We moeten die teleurstelling snel doorspoelen en met de kop omhoog aan play-off 1 starten. Iedereen was teleurgesteld, omdat we beseffen dat het niet helemaal verdiend was voor Lokeren.”

D’Haene: “Focus snel verleggen”

Karel D’Haene hekelde het tegendoelpunt. “We hadden opnieuw het geluk niet aan onze zijde. Na die afgeweken vrije trap op Anderlecht vorig seizoen worden we weer genekt door een ‘flutgoal’. Dat zijn twee cruciale fases die ervoor zorgen dat we geen prijs pakken. Onze tegenstander had telkens weinig kansen, maar achteraf kopen we daar als verdediging en als ploeg niks mee. Na de tegengoal wilden we hoger spelen, maar Lokeren maakte gretig gebruik van de ruimte om te counteren. Toch moeten we de focus snel verleggen, want zaterdag trekken we al naar Genk.”

Francky Dury gaf zijn spelers drie dagen vrij om de hoofden leeg te maken. Woensdag hervatten de trainingen met het oog op het eerste duel in play-off 1, komende zaterdag in Genk.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier