Verboom en Zulte Waregem gaan niet akkoord met schorsingsvoorstel

© BELGA
Redactie KW

De verdediger aanvaardt het voorstel tot minnelijke schikking van één speeldag schorsing na zijn rode kaart van afgelopen weekend niet.


© BELGA

Het parket van de voetbalbond had Verboom maandagochtend een schorsing van één speeldag, met bijhorende geldboete van 400 euro voorgesteld, waardoor hij de komende wedstrijd tegen Standard (uit op 19 oktober) zou moeten missen, maar dat vindt de Belg te streng. Hij zal dinsdag een lichtere straf proberen afdwingen voor de Geschillencommissie.

Het gaat verre van goed met Zulte Waregem. De club van Francky Dury staat te bengelen op de allerlaatste plaats in de Jupiler Pro League, na alweer een nieuwe nederlaag. Essevee ging zaterdag immers met 3-1 onderuit op het veld van Lierse. De laatste zeven minuten moest Essevee met tien afwerken, na een rode kaart voor Verboom.

De Waregemse linksachter haalde namelijk in de slotfase Lierse-spits Alhassane Keita onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Nicolas Laforge trok meteen de rode kaart, en Ahmed Sayed maakte er op penalty 3-1 van.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier