Twee speeldagen schorsing voor Olafur Skulason (Zulte Waregem)

© BELGA
Redactie KW

Dat is het gevolg van een beslissing van de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Die besloot dinsdagmiddag om Skulason voor twee speeldagen te schorsen, en hem te veroordelen tot een geldboete van 800 euro.

De IJslandse middenvelder van Essevee werd zaterdag uitgesloten tegen Cercle Brugge (2-2). Skulason kreeg tien minuten voor het einde van de partij een rode kaart van scheidsrechter Nicolas Laforge, voor een slag in het gezicht van Cercle Brugge-aanvoerder Hans Cornelis. Het was de tweede uitsluiting van de avond voor Zulte Waregem. Eerder moest ook Alessandro Cordaro gaan douchen. Die gaat daarvoor overigens vrijuit.

Het bondsparket vroeg maandagochtend voor Skulason drie speeldagen schorsing, maar Zulte Waregem besloot de minnelijke schikking niet te aanvaarden. De club pleitte dinsdag voor een lichtere sanctie voor de Geschillencommissie, maar dat feestje ging niet helemaal door. “Rekening houdend met het feit dat Skulason tijdens de fase uit de greep van zijn tegenstander probeerde te geraken, acht de commissie een schorsing van één speeldag passend. Tevens heeft Skulason nagelaten het veld meteen na de rode kaart te verlaten, daarvoor is nog een bijkomende schorsingsspeeldag passend”, klinkt het in het besluit.

Skulason mist de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen (28/2) en de partij op het veld van Racing Genk (7/3).

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier