Tiende zomertransfer van Zulte Waregem is Portugese jeugdinternational

Redactie KW

Het gaat om Tiago Ferreira, een 21-jarige centrale verdediger die overkomt van de tweede ploeg van Porto. De ‘Portugese Puyol’, een bijnaam die verwijst naar zijn kapsel, was er de voorbije twee seizoenen aanvoerder.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar werd pas dinsdagavond geofficialiseerd. Tiago Ferreira tekende voor vier seizoenen in het Regenboogstadion. Met deze transfer, waarmee Zulte Waregem Italiaanse en Spaanse clubs het nakijken gaf, is volgens Portugese media een bedrag van 250.000 euro gemoeid. Porto passeert nog eens langs de kassa bij een eventuele doorverkoop van de speler en bedong volgens diezelfde bronnen een terugkoopoptie van 2,5 miljoen euro.

Vaste waarde in nationale jeugdselecties

Tiago Ferreira was een vaste waarde bij Porto B, dat in de Portugese tweede klasse uitkomt. Hij behoort al sinds zijn 16de tot de Portugese jeugdselecties. Met de U20 werd hij vicewereldkampioen in Colombia.

Deze negen nieuwkomers in het Regenboogstadion gingen Ferreira de voorbije weken voor: Louis Bostyn (KSV Roeselare), Yarouba Cissako (AS Monaco), Glynor Plet (Hapoel Beër Sheva), Jonathan Benteke (Visé), Kylian Hazard (WS Brussels), Sefa Isçi (Anderlecht), Chuks Aneke (Arsenal), Djibril Paye (Sheriff Tiraspol) en Charni Ekangamene (Manchester United).

(TVW-GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier