SV Zulte Waregem weet opnieuw wat winnen is

SV Zulte Waregem versloeg zaterdag Waasland-Beveren met 0-2.

Zulte Waregem heeft zijn eerste driepunter geboekt in de play-offs. Essevee ging met 0-2 winnen op het veld van Waasland-Beveren. In de eerste helft hadden zowel de thuisploeg als Essevee kansen op de openingstreffer. Bossut redde een kopbal van Destorme en de lobbal van Jorgensen werd door Rowell van de de lijn gehaald. Op het halfuur dacht Blondelle, aanvoerder van Waasland-Beveren aan het feest te zijn. Hij kon Bossut van dichtbij vloeren, maar ref van Driessche keurde zijn doelpunt af wegens twijfelachtig buitenspel. Twee minuten later was het wel raak aan de overkant. Kaya krulde een vrije trap knap over de muur: 0-1 en dat was ook de ruststand.

Na rust ging Zulte Waregem op zoek naar de 0-2. Trajkovski kon aan de tweede paal niet binnenduwen. Essevee moest echter attent blijven achterin. Emond kreeg op het uur te veel ruimte, maar zijn kopbal miste kracht. Waasland-Beveren probeerde de bakens te verzetten, maar het was Zulte Waregem dat op de counter het gevaarlijkst was. Trajkovski vond Steppe op zijn weg en toen Messoudi diezelfde Trajkovski op weg zette naar de 0-2, miste die echter onbegrijpelijk. Het was uitstel van executie, want in de slotminuut trof de Macedoniër eindelijk raak. 0-2 en wedstrijd gespeeld.

In de stand delen KV Mechelen en Genk de leiding met elk negen punten, dan volgen Zulte Waregem (4) en Waasland-Beveren (1). Op speeldag vijf (2 mei) staan de duels tussen KV Mechelen en Zulte Waregem en tussen Genk en Waasland-Beveren op het menu.