SV Zulte Waregem verliest met 3-2 bij Racing Genk

Zulte Waregem speelde een zwakke eerste helft en stond aan de rust 2-0 in het krijt. Uiteindelijk werd het nog 3-2.

SV Zulte Waregem verloor vorige week in eigen huis tegen KV Mechelen en dat was het sein voor trainer Franky Dury om enkele wijzigingen door te voeren in zijn basiself. Colpaert, Brebels en Troisi moesten vrede nemen met een stek op de bank, hun plaats werd ingenomen door Dhaene, Cissako en Trajkovski. Gimbert moest geblesseerd afhaken, Rossi moest zorgen voor de doelpunten. Bij Genk stonden dezelfde elf op het veld die wonnen van Lierse. Nukkige Benji De Ceulaer begon op de bank.

Zwakke eerste helft van Essevee

Genk begon het best aan de wedstrijd met een kans voor Schrijvers. Zijn poging ging echter ruim over. Na acht minuten had Bossut weinig moeite met een trap van Gorius. Zulte Waregem reageerde met een kopbal van Rossi, maar Koteles kon makkelijk plukken. Op het kwartier was het een eerste keer raak voor Racing Genk. Gorius stuurde Milinkovic uitstekend diep. De Serviër controleerde met de borst en trapte onhoudbaar binnen. De thuisploeg toonde zich heer en meester en na 35 minuten stond het al 2-0. Schrijvers devieerde een trap van Cissé en zette op die manier Bossut op het verkeerde been.

Spannend slot

Aan de rust reageerde Dury met een dubbele wissel. Troisi en Benteke kwamen in de plaats van Jorgensen en Trajkovski. Genk kwam opnieuw goed uit de kleedkamer, maar het was Zulte Waregem dat via Benteke de aansluitingstreffer lukte. De jongere broer van Christian strafte een misverstand in de Genkse defensie af. Het doelpunt brak de wedstrijd helemaal open en er volgden kansen aan beide zijden. Bossut hield een trap van Castagne uit zijn doel, terwijl Schrijvers een bal van de lijn moest halen. Genk kreeg het steeds moeilijker tegen een offensief Zulte Waregem. Het kanon van Troisi stond echter niet op scherp. Aan de overkant liet invaller Okriashvili de 3-1 liggen. Van dichtbij trapte hij op Bossut. Zulte Waregem liet veel ruimte in de rug en uiteindelijk werd het toch 3-1. Kara Mbodji mocht op hoekschop helemaal vrijstaand binnen koppen. Match gespeeld zou je denken, maar een minuut later stond het aan de overkant 3-2. Rossi trapte de bal recht in de winkelhaak. Het was nog vier minuten bibberen voor Genk, maar de laatste poging van Troisi ging over het doel van Koteles.