SV Zulte Waregem troosteloos laatste na verlies bij SK Lierse

SV Zulte Waregem kwam 0-1 voor op het veld van hekkensluiter Lierse, maar moest uiteindelijk de duimen leggen met 3-1. De fusieploeg eindigde met negen spelers na twee rode kaarten.

Een degradatietopper of zespuntenwedstrijd. Anders kon je de wedstrijd tussen SK Lierse en SV Zulte Waregem niet omschrijven. De nummers 15 en 16 van het klassement wilden hun tweede zege van het seizoen behalen. Trainer Franky Dury begon met Glynor Plet op de bank en Jorgensen erbij op het middenveld.

Opnieuw Sylla

SV Zulte Waregem begon het best aan de wedstrijd, maar het was Lierse dat het eerste schot op doel mocht afleveren. De trap van Keita belandde echter hoog in de tribunes. Bij de eerste echte goede kans voor de bezoekers was het meteen raak. Cissako zette de bal goed voor richting Sylla en die trapte de 0-1 tegen de netten. Drie minuten later mocht Sylla alleen op doelman Bajkovic afgaan, maar de Serviër hield de spits van een tweede doelpunt. In plaats van 0-2 werd het 1-1. Keita maakte gelijk met een knappe trap in de korte hoek, doelman Bossut was geklopt. Net voor de rust blesseerde Messoudi zich aan de hamstrings en in zijn plaats kwam Bongonda tussen de lijnen.

Twee rode kaarten

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamer. Aneke was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Twintig minuten voor tijd gooide Franky Dury Glynor Plet nog in de strijd, maar ook de Nederlander kon de weg naar doel niet vinden. Het was integendeel Lierse-verdediger Eric Matoukou die een hoekschop in doel kon tikken. Zulte Waregem was op achtervolgen aangewezen en één minuut na de 2-1 kreeg Charni Ekangamene zijn tweede gele kaart. Lierse was baas en kreeg kansen om de score uit te diepen. Tien minuten voor tijd maakte Bryan Verboom nog een strafschopovertreding en ook hij kreeg een rood karton te zien. De strafschop was een koud kunstje voor Sayed. 3-1 en wedstrijd gespeeld. Zulte Waregem moet zo de kelk tot op de bodem ledigen. Het staat nu troosteloos laatste met zes punten uit tien wedstrijden.