SV Zulte Waregem reageert op uitspraken Obbi Oulare

© BELGA
Redactie KW

“Obbi Oulare had 5 kilogram overgewicht toen hij aankwam”, laat de club weten in een persbericht.

Zulte Waregem huurde vorig seizoen Obbi Oulare van zijn moederclub Watford. Zijn passage was niet meteen een succes te noemen en in de winterstop werd zijn huurcontract ontbonden. Hij deed de rest van het seizoen uit bij het Nederlandse Willem II. Onlangs blikte de huidige spits van Antwerp in Extra Time en de dagbladen terug op zijn passage bij Zulte Waregem. “Ik had met Dury gesproken voor mijn komst en die vertelde dat hij me in de spits zou uitspelen met Leye in steun. Alleen beloofde hij exact hetzelfde aan Vetokele. Die liet me de berichtjes zien waarin hij dat zei. Het eerste contact was meteen een leugen en dat neem ik hem kwalijk.”

Overgewicht

Zulte Waregem heeft nu gereageerd met een persbericht op de website van de club. We citeren: “SV Zulte Waregem stelt vast dat de uitlatingen van Obbi Oulare over zijn passage bij Essevee na 5 dagen nog altijd nazinderen. SV Zulte Waregem heeft niet eerder gereageerd omdat de club intussen toch een reputatie heeft opgebouwd van (jonge) spelers nieuwe kans(en) te geven of verder te laten ontwikkelen. Het aangepaste kader en de uitstekende trainingsstaf zijn daarvoor zelfs internationaal gekend. Hun resultaten zeggen dus meer dan eender welke reactie. Omdat het verhaal een eigen leven gaat leiden, wil SV Zulte Waregem toch nog kort op de uitspraken van Obbi Oulare terugkomen.”

“De basis voor een succesvolle integratie bij Essevee is enerzijds een uitvoerige screening van de speler, zowel fysiek, medisch als mentaal en anderzijds de duidelijke afspraken tussen speler en club. Ook bij Obbi Oulare heeft de coach geluisterd naar zijn toekomstplan en beloftes om te werken aan zijn overgewicht (toen 5 kg) en om hard te trainen.”

Hard werken

“Essevee zal niet in detail treden over hoe één en ander zich verder heeft ontsponnen omdat de club ook accepteert dat jonge spelers fouten moeten kunnen maken zonder dat die breed in de media worden uitgesmeerd. SV Zulte Waregem beleefde in de periode, waarnaar Oulare verwijst, een schitterend seizoen (met o.a. de herfsttitel) en dat was het resultaat van jongens die stuk voor stuk hard hebben gewerkt. Harder dan een speler die zich nu verschillende keren negatief uitlaat over een club en personen die hem nochtans mooie kansen hebben gegeven.”

“Zulte Waregem wenst Obbi Oulare alle succes toe bij FC Antwerp en hoopt dat hij daar wél de nodige discipline, inzet, engagement en professionaliteit kan opbrengen die nodig is om te slagen.”

(JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier