SV Zulte Waregem pakt na knotsgek doelpuntenfestival volle buit op Mechelen

Mame Thiam had met twee goals een ruim aandeel in de overwinning van Essevee. © BELGA

Essevee is erin geslaagd om na een wedstrijd met 7 doelpunten de drie punten te pakken Achter de Kazerne in Mechelen. Het werd 3-4.

Zulte Waregem moest met een zwaar gehavend elftal de 0 op 9 proberen te vermijden bij KV Mechelen. Na 7 minuten keek het echter al tegen een achterstand aan na een frommeldoelpunt van Steven De Petter. Essevee bleef niet bij te pakken zitten en kon op het kwartier de gelijkmaker al scoren via Thiam. Doelman Gillet ging wel niet vrijuit bij deze fase. In een potige wedstrijd kwam de thuisploeg na 35 minuten opnieuw op voorsprong. De 2-1 was van de voet van Sofiane Hanni, die na een knappe loopactie Sammy Bossut het nakijken gaf. Nog voor rust stelde SVZW terug orde op zaken met de 2-2 van Baudry.

Na rust kwam Zulte Waregem zowaar op voorsprong. Steve de Ridder strafte zwak verdedigen af en zette de 2-3 op het bord. Nu was het KV Mechelen dat zich niet gewonnen gaf. Via opnieuw Sofiane Hanni werd het na een vrije trap 3-3. Het doelpuntenfestival bleef maar duren, want amper 5 minuten na de gelijkmaker lukte Thiam de 3-4. In een prangende slotfase was het tot de 94 minuut nagelbijten voor Essevee, dat met 3 punten terug mag richting Gaverbeek. (SB)

De twee doelpunten van Sofiane Hanni waren niet voldoende voor Mechelen om de punten thuis te houden.© BELGA