SV Zulte Waregem opent officieel zijn nieuwe oefencomplex

Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd. © DB
Dries Bernaert

Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd. Komende zondag kan ook het grote publiek een kijkje komen nemen op het pareltje van Essevee tijdens een opendeurdag van 10 tot 13 uur.

Er was veel belangstelling voor de opening van het nieuwe oefencomplex van SV Zulte Waregem. Naast de eigen bestuursleden, sportieve staf en medewerkers tekenden onder meer burgemeester Kurt Vanryckeghem, schepen van Sport Chantal Coussement, afgevaardigden van Racing Waregem en atletiekclub AZW en sponsors present.

Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd.
Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd.© BELGA

Algemeen manager Eddy Cordier sprak als eerste de aanwezigen toe: “We hoeven niet bescheiden te doen, want we mogen trots zijn op dit oefencomplex . We hebben nu een toplocatie om topprestaties te leveren, zowel met de jeugdacademie als met de A-kern. De toekomst ziet er veelbelovend uit.”

Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd.
Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd.© BELGA

Daarna kwam commercieel manager Pieter-Jan Vanschamelhout aan het woord: “In november 2014 mochten we de eerste fase van het vernieuwde stadion voorstellen en nu openen we met trots dit pareltje. Alles straalt professionalisme uit in perfecte harmonie met de omgeving en de andere sportclubs en verenigingen.”

Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd.
Vrijdagavond werd het nieuwe oefencomplex officieel ingehuldigd.© DB

Tot slot kwam schepen van Sport Chantal Coussement aan bod: “De stad investeerde 1.175.000 euro in het project dat in totaal ongeveer 2,5 miljoen euro kostte. Alles is nu aanwezig om sterk voor de dag te komen. We hopen dan ook in de toekomst het legendarische feestje van 19 mei 2013 op de markt nog eens over te doen.”

Na de toespraken mocht iedereen in kleine groepjes het oefencomplex bezichtigen en de reacties waren eensgezind: “FAN-TAS-TISCH!”

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier