SV Zulte Waregem onderuit bij RSC Anderlecht

RSC Anderlecht heeft zich zondag op de tiende en laatste speeldag van play-off I in de Jupiler Pro League verzekerd van de tweede plaats in de eindstand en het bijhorende ticket voor de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League. Paars-wit klopte zondag in het eigen Constant Vanden Stockstadion Zulte Waregem met 2-0 en behield zo zijn tweede plaats in de eindstand.

De wedstrijd tussen paars-wit en Essevee werd meteen na de aftrap al verstoord door boze thuissupporters. Zij staken vuurwerk af en gooiden rookbommen, scheidsrechter Dierick stuurde de spelers daarom enkele minuten naar de kleedkamers. Na vijf minuten kon de match hervat worden. Beide ploegen kregen allebei enkele kansen, de openingstreffer viel rond het halfuur. Het was verdediger Bram Nuytinck die een hoekschop van landgenoot Alexander Büttner paars-wit op 1-0 kopte.

Na de pauze controleerden de Brusselaars de partij, op het uur moest Zulte Waregem met zijn tienen verder na de tweede gele kaart voor Dalsgaard. Tien minuten later klom de thuisploeg op 2-0: Dennis Praet trapte eerst op doelman Bossut, in de herneming knalde Acheampong op de paal en daarna zorgde Praet (via Verboom) dan toch voor de dubbele voorsprong. Het bleef 2-0, een glansloze overwinning voor de Brusselaars. (Belga)