SV Zulte Waregem hoopt nieuwe tribune nog dit jaar in gebruik te nemen

Nee, de afbraak van vak X is nog niet begonnen. Dit is een beeld van de opbouw van de tijdelijke tribune vier jaar geleden. (Foto a-HDV)
Redactie KW

Eerstdaags wordt in het Regenboogstadion de tribune die de voorbije seizoenen dienst deed als sfeervak X afgebroken, maar de realisatie van de nieuwe tribune start pas na het bouwverlof. Het uitstel van de werken heeft te maken met een begrijpelijke eis van de ondernemers die commerciële ruimtes willen aankopen. Zij willen hun eigendom niet kwijtspelen mocht Essevee failliet gaan.

De supporters van SV Zulte Waregem kijken sinds het einde van de competitie reikhalzend uit naar het vervolg van de stadionvernieuwing. In november vorig jaar opende de nieuwe koptribune achter het doel kant Zuiderlaan. Een exacte kopie – voorlopig met uitzondering van de bocht – is gepland aan de andere zijde van het veld, nabij het stedelijk zwembad De Treffer. De oorspronkelijke timing van de bouwwerken – zo snel mogelijk na afloop van de competitie beginnen – bleek echter iets te optimistisch.

“We mikken nu op augustus”, zegt CEO Willy Naessens. Dat uitstel van enkele maanden heeft financiële redenen. Niet dat het water Zulte Waregem aan de lippen staat, zoals her en der wordt gefluisterd. Maar de verkoop van de commerciële ruimte in de koptribune die eind vorig jaar werd geopend is nog niet beklonken, terwijl het geld dat hierdoor gegenereerd wordt in belangrijke mate moet bijdragen aan de bouw van de tweede koptribune. Hebben de kopers hun staart ingetrokken ? Geenszins. Freek De Fraeye van fitnessclub Oxygen bevestigt ons dat hij zijn zaak zo snel mogelijk wil openen in het Regenboogstadion.”

Mooi nieuwjaarsgeschenk

“Deze tweede koptribune kan een mooi nieuwjaarsgeschenk voor onze fans worden, al hoop ik eerlijk gezegd dat we ze nog eind dit jaar kunnen openen.”

In de nieuwe tribune 2, goed voor een capaciteit van om en bij de 3.000 staanplaatsen, zal men in functie van Europese wedstrijden ook rijen zitjes kunnen schuiven.

(TVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier