Supporter van Zulte Waregem krijgt zes maanden stadionverbod na klap aan agent in burger

© BELGA
Redactie KW

Een Waregemse voetbalsupporter heeft maandag zes maanden stadionverbod gekregen van de Kortrijkse strafrechter. Tijdens een thuismatch tegen Anderlecht viel de twintiger een agent aan. Hij krijgt ook zeven maanden met uitstel en moet 1.800 euro boete betalen.

Op 18 oktober vorig jaar speelde Zulte Waregem thuis tegen Anderlecht. Fervent Waregemsupporter K.D. (26) ging door het lint toen Anderlecht een strafschop kreeg. Hij deelde daarbij een vuistslag uit aan een spotter. Dat is een politie-agent die in burger een oogje in het zeil houdt tijdens de wedstrijd. Nadien wisselde D. met een kameraad van jas, om zich onherkenbaar te maken. Omdat het niet de eerste keer is dat de twintiger zich agressief opstelde tijdens een match, vroeg de openbare aanklager vijf jaar stadionverbod.

In 2010 verleende de rechter in Dendermonde de gunst van de opschorting voor gelijkaardige feiten. “Hij is sinds zijn twaalfde supporter. Voetbal is zijn leven. Geef hem nog een kans”, pleitte de verdediging. K.D. zal zich een halfjaar weg moeten houden van het voetbalstadion. De agent die de vuistslag incasseerde, krijgt een schadevergoeding van 1.556 euro. Hij was tien dagen arbeidsongeschikt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier