Standardsupporters, niet welkom in Waregem, willen héle 17e speeldag uitgesteld zien

© BELGA
Redactie KW

La Famille des Rouches, de supportersfederatie van Standard Luik dat dit weekend zonder achterban moet aantreden tegen Zulte Waregem, pleit voor het uitstel van alle wedstrijden van de 17e speeldag in de Jupiler Pro League.

De profliga bevestigde dinsdag dat alle wedstrijden van komend weekend zullen doorgaan zoals gepland. Door het dreigingsniveau 4 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en niveau 3 in de rest van België kunnen lokale overheden geen beroep doen op bijstand van de federale politie. Daarom is het aan de burgemeesters om de situatie in te schatten en de gepaste veiligheidsmaatregelen te treffen. Zo zal de wedstrijd van zondag tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven in het Constant Vanden Stockstadion achter gesloten deuren afgewerkt worden. De supporters van Standard zijn vrijdagavond dan weer niet welkom wanneer de Rouches afzakken naar de Gaverbeek voor de partij tegen Zulte Waregem.

“Iedereen gelijk behandelen”

“We nemen akte van de beslissing van de burgemeester van Waregem. Wij stellen jammer genoeg vast dat niet alle clubs van de Pro League op gelijke voet behandeld worden”, klinkt het bij La Famille des Rouches. “We begrijpen dat de ordediensten gezien de huidige omstandigheden andere prioriteiten hebben. Daarom vragen wij, gezien het verbod voor onze supporters om mee te reizen naar Waregem, een algemene afgelasting van de speeldag zodat alle clubs en supporters gelijk behandeld worden.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier