Standard verslaat Zulte Waregem met 2-1

De Ridder probeert De Sart tevergeefs af te stoppen. © BELGA

Standard Luik heeft zondag op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League zijn eerste seizoenszege geboekt. In eigen stadion wonnen de Rouches van Zulte Waregem met 2-1. Namens Standard zorgden Eyong Enoh (5.) en Ivan Santini (59.) voor de doelpunten, bij Essevee was Mame Thiam (29.) trefzeker.

Sclessin stond al na vijf minuten in vuur en vlam. Enoh produceerde een flauw schotje, maar via de rug van verdediger Sami was doelman Bossut toch geklopt. “De Boeren” waren niet meteen aangedaan door de vroege achterstand en knokten zich opnieuw in de wedstrijd. Op aangeven van Kaya kon nieuwkomer Thiam bij zijn debuut voor Zulte Waregem met een lekker doelpunt meteen scoren: 1-1.

In een matige tweede helft kon Standard alsnog de drie punten thuis houden. Santini rukte zich los van zijn verdediger en kopte een voorzet van Knockaert in doel. Even leek de wedstrijd op een drama uit te draaien toen Standard-doelman Thuram hard botste met Mbaye Leye. De Senegalese spits van SVZW bleef even roerloos liggen, maar krabbelde na enkele minuten toch overeind.

Door de 2-1 hebben zowel Standard als Zulte Waregem na twee speeldagen drie punten. De tweede speeldag wordt zondagavond afgesloten met het duel tussen Ood-Heverlee Leuven en Anderlecht.