Standard velt leider Zulte Waregem na onterecht rood voor Meïté

27/11/16 om 19:54 - Bijgewerkt om 19:50

De bezoekers hadden de regie van de wedstrijd in handen, tot scheidsrechter Erik Lambrechts bij een 0-0-stand de hoofdrol opeiste door Soualiho Meïté een ingebeelde rode kaart onder de neus te duwen. Standard buitte z'n numerieke meerderheid uit en won met overtrokken 4-1-cijfers.

Standard velt leider Zulte Waregem na onterecht rood voor Meïté

© BELGA

Bij de bezoekers bracht Francky Dury het elftal tussen de lijnen dat vorige week Anderlecht met 3-2-cijfers en erg knap voetbal naar huis stuurde. Standard moest het stellen zonder Benito Raman, want de flankaanvaller liep vorige donderdag een hersenschudding en schedelbreuk op in het Europees duel in en tegen Celta de Vigo.

Zulte Waregem toonde zich in de aanvangsfase en waardige leider en nam het initiatief, maar de eerste kans was wel voor Standard: Collins Fai trapte die van vrij ver over en naast het doel van Kenny Steppe. In de 13de minuut werd Mbaye Leye knap het straatje ingestuurd, de Senegalees vergat te trappen en werd (licht) aan de schouder getrokken door Corentin Fiore. Scheidsrechter Erik Lambrechts zag er geen penalty in.

Overdreven rood voor Meïté

Verbijstering halverwege de eerste helft. Soualiho Meïté probeerde Fai het leer afhandig te maken en leek daarbij een duw te krijgen van Adrien Trebel. Waar iedereen dacht dat de fout (?) niet meer dan geel verdiende, trok arbiter Lambrechts meteen rood. Een te zware straf voor de middenvelder van Essevee.

Standard velt leider Zulte Waregem na onterecht rood voor Meïté

© BELGA

Het zat in een paar minuten allemaal tegen voor de bezoekers, want in minuut 27 stond Alexander Scholz al te vrij aan de tweede paal om een vrije trap van Junior Edmilson binnen te knikken. Een doelpunt waarbij Steppe niet vrijuit ging. Op slag van rust dan toch nog eens Zulte Waregem, maar Timothy Derijck kopte nipt naast.

Standard mist de kansen

Bij het begin van de tweede helft vergaten Fiore, Ishak Belfodil, Orlando Sa, Konstantinos Laifis en Trebel - die een wenkende kans op ploeggenoot Edmilson knalde - Standard op 2-0 te zetten. Zulte Waregem raakte niet onder de druk van de thuisploeg uit en Dury reageerde met de inbreng van Obbi Oulare ten nadele van Alessandro Cordaro.

En plots kreeg de huurling van Watford een huizenhoge kans voor de voeten. Door mistasten van Trebel mocht hij helemaal alleen op thuisdoelman Guillaume Hubert af, maar Oulare liet het leer te ver van de voet springen. Dé kans op de gelijkmaker. Maar Oulare zette zijn misser heel snel recht. Nauwelijks 4 minuten later kopte hij een hoekschop van Onur Kaya tegen het net: 1-1.

Standard velt leider Zulte Waregem na onterecht rood voor Meïté

© BELGA

Belfodil velt Essevee

Lang kon Zulte Waregem niet van die gelijkmaker genieten, want in minuut 71 kopte Belfodil knap een flankvoorzet van Fai buiten het bereik van Steppe. De ingevallen Renaud Emonnd bezegelde met de 3-1 helemaal het lot van de bezoekers. Aan de overzijde vond Leye op pass van de ingevallen Sander Coopman doelman Hubert op zijn weg. Edmilson verzorgde nog de show door er met een wel heel fraaie volley nog 4-1 van te maken. Een overdreven zware nederlaag voor de bezoekers.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!