Speler Zulte Waregem houdt schedelbreuk, en breuk kaakgewricht over aan botsing

© BELGA
Redactie KW

Zulte Waregem-middenvelder Karim Essikal heeft bij zijn botsing van zondag met Kara Mbodj tijdens het Play-Off I-duel tegen Anderlecht erg zware verwondingen opgelopen.

Zulte Waregem heeft dus geen al te goed nieuws gekregen in verband met de gezondheidstoestand van Karim Essikal. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de Marokkaanse jeugdinternational een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht en een zware hersenschudding heeft opgelopen. Essikal kampt met evenwichtsstoornissen als gevolg van de botsing waarbij hij en Kara hard met hun hoofd tegen elkaar kwakten. De middenvelder moet vermoedelijk nog de rest van de week in het ziekenhuis verblijven. Het laat zich raden dat hij wekenlang buiten strijd zal zijn. Kara kon zondagavond na verzorging gewoon voortspelen.

Lepoint minder erg gehavend

Christophe Lepoint, die ook van het veld moest nadat Anderlechtspits Stefana Okaka (niet moedwillig) op zijn knie was gaan staan, liep een diepe vleeswonde op. Mogelijk raakt hij wel fit voor de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen Racing Genk, waarin Zulte Waregem ook nog altijd geen beroep zal kunnen doen op het trio Mame Thiam (knie), Karel D’Haene (knie) en Louis Bostyn (schouder). Zij werken een individueel programma af.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier