Sandy Walsh ruilt Racing Genk voor Zulte Waregem

11/05/17 om 20:42 - Bijgewerkt om 20:42

Zulte Waregem heeft zich voor de komende drie seizoenen versterkt met Sandy Walsh (22). De jonge Nederlands-Engelse verdediger komt transfervrij over van Racing Genk.

Sandy Walsh ruilt Racing Genk voor Zulte Waregem

© Facebook SV Zulte Waregem

Walsh woont al zijn hele leven in België en is een jeugdproduct van Anderlecht. In 2011 trok hij naar Genk, waar hij in 2012 in het eerste elftal terechtkwam. Aan het eind van het seizoen ruilt hij dus Genk voor Essevee. "Ik had verschillende mogelijkheden, maar ik ben blij dat ik mijn carrière kan verderzetten bij een stabiele club die elk seizoen voor play-off 1 gaat", aldus Walsh. "Brian Hamalainen, met wie ik vier seizoenen samenspeelde, verzekerde me dat dit een uitstekende club is om verder te ontwikkelen. Het is fantastisch dat we volgend seizoen op drie fronten kunnen strijden."

Dit seizoen kwam Walsh al 21 keer in actie bij Genk, dat via play-off 2 nog altijd aanspraak maakt op Europees voetbal. Bij Zulte Waregem moet hij Henrik Dalsgaard doen vergeten, de Deen zou naar Brentford trekken.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!