Sammy Bossut na Standard – Zulte Waregem: “Oponthoud was handig om bij te sturen”

© BELGA
Redactie KW

De Vurige Stede deed haar naam zondagnamiddag nog eens alle eer aan. Zulte Waregem kon beter overweg met het supportersprotest dan Standard, dat door de eigen aanhang werd uitgefloten.

“We deden er ons voordeel mee dat de scheidsrechter de partij 10 minuten stillegde. In de kleedkamer konden we tactisch nog een en ander bijsturen. De trainer wees er iedereen op dat we de concentratie moesten behouden”, verklapte Sammy Bossut na afloop. “In die zin was die periode dus handig meegenomen, bovendien net op een moment dat Standard weer een vuist leek te kunnen maken.”


© BELGA

D’Haene: “In Turkije nog erger meegemaakt”

Aanvoerder Karel D’Haene heeft een verleden bij de Turkse club Trabzonspor, dus heeft hij al erger meegemaakt dan wat we zondagnamiddag op Sclessin te zien kregen. “Toch is dit voor mij du jamais vu op de Belgische velden”, aldus de Waregemnaar. “Ik was er niet zeker van dat wij die tijdelijke stopzetting van de wedstrijd beter zouden verteren, maar je zag bij de herneming dat de thuisploeg het moeilijk had met de protestgezangen. Probeer maar eens goed voetbal te brengen als de eigen aanhang zich tegen de ploeg keert. Ik hoorde in de kleedkamer van Jelle Van Damme dat zelfs hij onder de indruk was.”

Sammy Bossut na Standard - Zulte Waregem:


© BELGA

Op dat vlak heeft Zulte Waregem ondanks een nog altijd laatste plaats in het klassement niet te klagen. “Het contrast tussen de spandoeken van onze supporters en die van de thuisaanhang kon inderdaad niet groter zijn”, ging D’Haene na afloop verder. “Onze fans stellen zich positief op en dat moeten ze elke match blijven doen. Ik ben hen daar na het pijnlijke verlies op Lierse al voor gaan bedanken.”

Sammy Bossut na Standard - Zulte Waregem:


Bossut: “Meer kansen afdwingen”

Hoewel de disciplinaire commissie van de voetbalbond binnenkort nog moet beslissen of Zulte Waregem officieel als winnaar wordt uitgeroepen van het tumultueuze duel – scheidsrechter Vertenten legde de wedstrijd immers bij het ingaan van de toegevoegde tijd definitief stil omdat er opnieuw stoeltjes op het veld werden gegooid – gingen de Esseveespelers er van uit dat de buit binnen was. “Pas als we volgende week winnen van Cercle, zullen dit drie gouden punten blijken”, gaf doelman Bossut nog aan. “Als we hard blijven werken en meer kansen afdwingen, zie ik de toekomst positief tegemoet. Je zag in elk geval dat onze organisatie de voorbije twee weken beter werd afgesteld. We trainden daar serieus op met de jongens die geen interlandverplichtingen hadden.”

Sammy Bossut na Standard - Zulte Waregem:


© BELGA

“We mogen ook niet vergeten dat Sammy hier enkele cruciale reddingen verrichte”, haalde D’Haene nog het wierookvat voor zijn teamgenoot boven. “Iedereen heeft er hier zijn kop voor gelegd en voor elke morzel grond gevochten. Zo zullen we Operatie Redding ook de komende weken moeten aanpakken. Of er nu volgende zaterdag ook koste wat het kost moet worden gewonnen tegen Cercle? Ik begrijp je vraag, maar redding of degradatie hangt nooit af van één match.”

(TVW-foto’s TVW/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier