Ruim 1.000 supporters maken kennis met het nieuwe Zulte Waregem, zonder Leye

De acht nieuwkomers van Zulte Waregem op een rijtje: De Mets, Heylen, De Pauw, Walsh, Reichert, Olayinka, De Sart en Leya Iseka. © BELGA
Tom Van Houtte

Tijdens de jaarlijkse sfeertraining stonden 8 aanwinsten op het oefenveld onder wie Julien De Sart, de meest recente inkomende transfer.

Het was een 26-koppige spelerskern, onder wie 5 beloften, die onder applaus het trainingsveld betrad. De meeste aandacht van de ruim 1.000 opgekomen fans ging naar de 8 nieuwkomers: Sandy Walsh, Nill De Pauw, Ben Reichert, Gertjan De Mets, Peter Olayinka, Michaël Heylen, Aaron Leya Iseka en Julien De Sart. Hoewel de overgang van de gewezen Standard-middenvelder nog niet officieel rond is, trainde hij al vlijtig mee. Zulte Waregem huurt de Waal een seizoen van zijn Engelse club Middlesbrough en wist ook een aankoopoptie te bedingen.

Ruim 1.000 supporters maken kennis met het nieuwe Zulte Waregem, zonder Leye
© BELGA

Mbaye Leye was in geen velden te bespeuren. Na zijn zelf bijeengeroepen persmoment van vorige donderdag, waarin hij brandhout maakte van de (club)leiding, werd hij naar de B-kern verwezen. Ook niet gezien: Grigoris Kastanos. De Cypriotische nummer 10 was de voorbije dagen in Waregem en werd door Essevee uitgebreid medisch getest en daaruit bleek dat een hamstringblessure die de international opliep in de eindfase van de Italiaanse competitie nog niet volledig is geheeld. Kastanos vertoeft intussen alweer in Turijn en zal zodra hij weer fit is nieuwe tests in Waregem ondergaan vooraleer de huurovereenkomst met Juventus wordt beklonken.

Dury wil nog 4 spelers

Coach Francky Dury wil er nog 4 spelers bij. Zijn nadrukkelijk in beeld: de Noorse controlerende middenvelder Frederik Oldrup Jensen, die voorlopig niet weg mag van zijn club Odds BK, en spits Babacar Gueye. De Senegalees speelde na de winterstop al op huurbasis in het Regenboogstadion en nu zijn moederclub Hannover naar de Bundesliga is gestegen, ziet het er niet naar uit dat hij in Duitsland op veel speelkansen zal moeten rekenen. Gueye zelf lijkt in elk geval open te staan voor een terugkeer. Voor Sander Coopman wil Essevee nog eens doorduwen bij Club Brugge, weliswaar zonder zich in al te diep financieel water te wagen.

Ruim 1.000 supporters maken kennis met het nieuwe Zulte Waregem, zonder Leye
© BELGA

Brian Hamalainen, Kenny Steppe en Robert Mühren stonden zaterdagnamiddag niet al te lang op het trainingsveld. Zij sukkelen met kleine blessures. Eerste (kleine) test voor het alweer fel vernieuwde Zulte Waregem is het oefenduel van dinsdag 27 juni in en tegen Racing Harelbeke (19 uur). Op de generale repetitie voor de competitiestart is het wachten tot zaterdag 22 juli, want dan speelt Essevee om 20.30 uur tegen Anderlecht om de Supercup.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier