Reviewcommissie laat Verboom (Zulte Waregem) vervolgen op basis van tv-beelden

Op basis van de televisiebeelden vraagt de commissie om Bryan Verboom van Zulte Waregem te vervolgen.

In de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen AA Gent op de achtste speeldag in Play-off I kreeg Verboom op slag van rust de gele kaart onder de neus geduwd. Scheidsrechter Bart Vertenten bestrafte de linksachter van Essevee voor een tackle op het scheenbeen van Renato Neto. De Reviewcommissie vindt een zwaardere straf wel op zijn plaats. De 24-jarige Verboom moet zich volgende week dinsdag (24 mei) verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

Christophe Lepoint, een ploegmaat van Verboom, ontsnapt aan een vervolging. Zijn actie uit minuut negen werd ook onder de loep genomen, maar de defensieve middenvelder hoeft dus geen schorsing te vrezen. Ook de fase uit KV Oostende – KRC Genk (2-1) van Knowledge Musona (Oostende) in de 73e minuut werd door de Reviewcommissie herbekeken, maar de actie van de Zimbabwaanse aanvaller krijgt geen staartje.