RETRO Stijn Meert flopte bij Anderlecht maar deed Brusselaars jaren later met Zulte Waregem paars en wit kleuren

08/04/16 om 15:46 - Bijgewerkt om 15:46

Zondag ontvangt Zulte Waregem in het Regenboogstadion RSC Anderlecht op de tweede speeldag van play-off 1. Ruim anderhalf decennium geleden maakte Stijn Meert, nu beloftetrainer bij Essevee, de dienst uit in de A-kern van paars-wit, maar spelen deed hij zo goed als nooit in het Constant Vanden Stockstadion. Een terugblik.

Anderlecht is in de lente van 1999 koortsachtig op zoek naar een flankspeler met een voorzet die doet terugdenken aan de gloriedagen van Frank Vercauteren. "Dus hadden ze zich van speler vergist", lacht Meert, die wordt weggekocht bij KV Kortrijk. "Vercauteren, in die periode assistent van Aimé Anthuenis, deed er wel alles aan om zijn kennis over te brengen. Mij en Tom Soetaers nam hij regelmatig apart om onze techniek van passing en centers te verbeteren. Ik leerde veel bij, maar dat niveau heb ik nooit gehaald, want de voorzetten die Vercauteren trapte waren echt waanzinnig. Ik denk dat hij voeten had die zo krom waren dat hij meer...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!