Pech voor Esseveefans: Lazio moet achter gesloten deuren tegen Zulte Waregem aantreden

Lazio Roma mocht onlangs nog de winst in de Italiaanse Supercup vieren met zijn fans, die er geen al te nette reputatie op nahouden. © REUTERS
Redactie KW

Zulte Waregem speelt zijn eerste uitwedstrijd in de poulefase van de Europa League op 28 september op het veld van de Italiaanse topclub Lazio Roma.

Maar het ziet er naar uit dat de fans die al hun vliegtuigticket boekten zich zullen moeten tevreden stellen met een bezoek aan de stad Rome, want de deuren van het Stadio Olimpico blijven die avond gesloten voor het publiek.

Een en ander heeft te maken met een straf die de Romeinen nog met zich meedragen uit de heenwedstrijd in Sparta Praag in de 1/8ste finale van de Europa League 2015-2016. Toen lieten de beruchte ultra’s van Lazio zich rond het halfuur van hun slechtste kant zien met obscene spreekkoren aan het adres van een gekleurde speler van Praag. Het duel werd ook even gestaakt. Aangezien Lazio in die fase van het tornooi werd uitgeschakeld en vorig seizoen niet in Europees verband voetbalde, kan de door de Uefa opgelegde straf – een wedstrijd achter gesloten deuren – pas nu worden uitgevoerd. Italiaanse media maken al duidelijk melding van deze wedstrijd zonder publiek, maar Essevee zelf wacht nog op officiële informatie van de Uefa om zijn achterban in te lichten.

(TVH)

1e speeldag (14 september)

21u05 Zulte Waregem – OGC Nice (Fra)

2e speeldag (28 september)

19u00 Lazio Rome (Ita) – Zulte Waregem

3e speeldag (19 oktober)

19u00 Zulte Waregem – Vitesse (Ned)

4e speeldag (2 november)

21u05 Vitesse (Ned) – Zulte Waregem

5e speeldag (23 november)

19u00 OGC Nice (Fra) – Zulte Waregem

6e speeldag (7 december)

21u05 Zulte Waregem – Lazio Rome (Ita)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier