Oud-Heverlee Leuven vindt centrale middenvelder bij Zulte Waregem

© BELGA
Redactie KW

Oud-Heverlee Leuven neemt de 21-jarige centrale middenvelder Charni Ekangamene tot het einde van het seizoen op huurbasis over van Zulte Waregem.

Dat maakte de Vlaams-Brabantse club maandag bekend. OHL heeft ook een aankoopoptie op de Belg van Congolese origine, die bij Essevee nog een contract heeft tot 2018.

Via de jeugd van FC Antwerp verkaste Ekangamene in 2010 naar toen nog zusterclub Manchester United. Daar speelde de middenvelder bij de U18 en U21 en trainde hij met Rode Duivels Richie De Laet, Adnan Januzaj en zelfs even Marouane Fellaini. Manchester United verhuurde Ekangamene in januari 2014 voor een half seizoen aan vierdeklasser Carlisle United. Daar betwistte de Antwerpenaar vier competitiewedstrijden, toen hij plots vervroegd werd teruggeroepen door Manchester United. De ploeg van David Moyes kampte met een pak blessures en wou er Ekangamene absoluut opnieuw bij. In de resterende maanden van dat kampioenschap groeide de Belg uit tot sterkhouder bij de U21.

Zulte Waregem zag wel wat in de centrale middenvelder en bood hem in juli 2014 een contract voor vier seizoenen aan. Aanvankelijk ging het Ekangamene voor de wind bij Zulte Waregem. Hij speelde enkele wedstrijden in de Europa League en stond ook regelmatig aan de aftrap in de Jupiler Pro League. Dit seizoen viel Ekangamene naast de ploeg. De jonge Belg, die vorig jaar nog aantrad bij de Rode Duivels U21, hoopt aan Den Dreef zijn carrière te herlanceren. Hij zal met het nummer 31 spelen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier