Ook na verlies tegen KV Mechelen is Zulte Waregem nog niet uitgeteld voor play-off 1

© BELGA
Redactie KW

En dat is dan ook het enige positieve wat de thuisfans mogen onthouden van de thuiswedstrijd tegen Malinwa, die met 2-3 werd verloren. Met uitzondering van de goals van Leye en Thiam zagen ze een erg teleurstellend Essevee aan het werk.

Francky Dury voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het 3-0-verlies van vorige week in Anderlecht. Marvin Baudry, Marko Poletanovic, Sammy Bossut en Steve De Ridder (terug uit schorsing) kregen opnieuw een basisplaats. Opvallendste afwezige was Christophe Lepoint, die de afgelopen dagen last had van de hamstrings en op de bank plaatsnam.

Eerste keer opwinding in de 11de minuut: Nicolas Verdier ging neer in de zestien na een contact met Sammy Bossut, maar scheidsrechter Sebastien Delferière oordeelde dat de Mechelse spits iets te opzichtig zijn voet liet hangen. Mechelen eiste het initiatief op met dreiging van onder meer Mats Rits (schot) en opnieuw Verdier (knappe dribbel), maar zonder erg voor de thuisploeg.

Eerste kans, eerste goal

Het eerste halfuur lag het spel veel te vaak stil om van een opwindende wedstrijd te kunnen spreken. Zulte Waregem slaagde er niet in om de mindere prestatiecurve van de voorbije weken om te buigen. Maar zowaar: na 43 minuten en zegge en schrijve de eerste doelpoging van Zulte Waregem hing de 1-0 tegen de touwen. Een geslaagde voorzet van Karim Essikal bereikte perfect het hoofd van Mbaye Leye die de openingstreffer in de rechterbenedenhoek kopte.

Ook na verlies tegen KV Mechelen is Zulte Waregem nog niet uitgeteld voor play-off 1
© BELGA

Onmiddellijk na de pauze was er voor de thuisploeg dan toch geen houden aan de razendsnelle Verdier, die op pass van Sofiane Hanni Bossut verschalkte. Maar de 1-1 bleek nog maar het begin van meer onheil voor Zulte Waregem. In de 53ste minuut loste Bossut een schot van Verdier en Rits was er als de kippen bij om de 1-2 aan te tekenen.

Ook na verlies tegen KV Mechelen is Zulte Waregem nog niet uitgeteld voor play-off 1
© BELGA

Dat was dan toch het sein voor Essevee om eindelijk aan zijn wedstrijd te beginnen. Eerst werd Mame Thiam door Jean-François Gillet van de gelijkmaker gehouden en 2 minuten later schoot Onur Kaya in het zijnet. Maar de overtuiging om het tij te keren ontbrak. Een kwartier voor tijd kwam Leye net te laat om een voorzet van Thiam binnen te duwen. Dan toonde Mechelen zich aan de overkant besluitvaardiger. Hanni trapte in een chaotische fase de 1-3 door een bos van spelers binnen. Een deel van het thuispubliek kon het niet meer aanzien en verliet onmiddellijk na die goal het stadion. Zij misten wel de 2-3 van Thiam 7 minuten voor affluiten op voorzet van Kaya. Even daarvoor was de 1-4 van de bezoekers op de lat gestrand. Gillet moest zelfs nog redding brengen op wat de gelijkmaker van Thiam had kunnen worden. De Mechelse goalie bezegelde zo het lot van Zulte Waregem, dat na een 0 op 9 minstens een half mirakel nodig heeft om zich in de laatste 3 wedstrijden van reguliere competitie alsnog van deelname aan play-off 1 te verzekeren.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier