Onterecht uitgesloten speler van Zulte Waregem riskeert geen extra schorsing

© BELGA
Redactie KW

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag geen bijkomende sanctie gevorderd voor Soualiho Mëité. De Franse middenvelder in loondienst van Zulte Waregem kreeg zondag in de topper van de zestiende speeldag op het veld van Standard een rode kaart.

In de 24e minuut probeerde Soualiho Mëité de bal te ontfutselen van Standard-speler Collins Fai. Scheidsrechter Erik Lambrechts was streng en bestrafte de tackle met een rode kaart. De 22-jarige seizoensrevelatie van Essevee begreep er niets van en droop gefrustreerd af. Na de partij op Sclessin gaf Lambrechts na het bekijken van de tv-beelden toe “dat een gele kaart misschien meer op zijn plaats was geweest”.

Het Bondsparket oordeelde dat Zulte Waregem al genoeg is gestraft en beschouwde de uitsluiting van Mëité als voldoende. De competitieleider hield met een man minder lange tijd goed stand tegen Standard, maar moest in de slotfase de kelk tot op de bodem ledigen. De Rouches klopten competitieleider Zulte Waregem met 4-1.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier