Ongelukkige Bostyn helpt Anderlecht een handje in Supercup-winst tegen Zulte Waregem

22/07/17 om 22:43 - Bijgewerkt om 22:43

Ongewild zette de vervanger van de geblesseerde Sammy Bossut Anderlecht-aanvoerder Sofiane Hanni op weg naar de 1-1, nadat Zulte Waregem via Davy De fauw erg vroeg in de wedstrijd op 0-1 was geklommen. De regerende landskampioen kreeg de 13de Supercup uit zijn bestaan niet op een dienblaadje.

Ongelukkige Bostyn helpt Anderlecht een handje in Supercup-winst tegen Zulte Waregem

© BELGA

Bij de bezoekers raakte doelman Louis Bostyn fit voor de dienst, terwijl Sammy Bossut nog altijd herstelt van een buikspierblessure. Verder verschenen er vijf nieuwkomers aan de aftrap: Michaël Heylen (ex-Anderlecht), Nill De Pauw, Julien De Sart, Ivan Saponjic en Peter Olayinka. Anderlecht startte met zowat zijn type-elf, maar wel zonder Leander Dendoncker, die zelfs niet op het wedstrijdblad stond.

Een studieronde was niet aan de orde, want al na 3 minuten kopte aanvoerder Davy De fauw Zulte Waregem op voorzet van De Pauw op een verrassende 0-1-voorsprong. We waren nog geen 5 minuten ver toen Saponjic vanuit een scherpe hoek over de kooi van Matz Sels trapte. Even later raakten opnieuw De fauw en Saponjic tot twee keer toe niet voorbij Sels. Wat een sterke start van Essevee.

Anderlecht beter en beter

Rond het kwartier zette Lukasz Teodorczyk Bostyn een eerste keer aan het werk met een hakje op een vrijschop van Adrien Trebel. Paars-wit werd sterker en sterker en 'Teo' kopte maar nipt over. Kort na het halfuur schakelde Sofiane Hanni knap Heylen uit, maar vervolgens had hij beter zelf aangelegd in plaats van zijn Poolse ploeggenoot-spits aan te spelen. Alexandru Chipciu en Nicolae Stanciu zagen hun schoten dan weer afgeblokt door de bezoekende defensie.

Ongelukkige Bostyn helpt Anderlecht een handje in Supercup-winst tegen Zulte Waregem

© BELGA

Kort na het halfuur mocht Olayinka van geluk speken dat hij 'maar' geel kreeg voor een zware overtreding op Trebel. Nog één keer was Zulte Waregem echt gevaarlijk voor de pauze: een bedrijvige De Pauw pakte de thuisdefensie in snelheid, maar Sels bokste zijn schot uit de verste bovenhoek.

Anderlecht-huurlingen Essevee toegejuicht

Nauwelijks was de tweede helft afgetrapt op Zulte Waregemdoelman Bostyn ging pijnlijk in de fout. In zijn ijver om een corner te vermijden legde hij het leer panklaar voor Hanni, die zo wel heel eenvoudig de 1-1 op het bord kon zetten.

Ongelukkige Bostyn helpt Anderlecht een handje in Supercup-winst tegen Zulte Waregem

© BELGA

De bezoekers raapten al hun moed samen om op zoek te gaan naar een tweede treffer, maar die viel aan de overzijde: een kopbalgoal van Trebel op aangeven van Dennis Appiah. Teodorczyk miste na een snedige tegenaanval de 3-1. Zulte Waregem wou nog wel terugslaan, maar was niet meer bij machte om nog de gelijkmaker aan te tekenen. Bij de thuisploeg verzuimden de ingevallen Henry Onyekuru - poging op de lat - en de Roemeen Chipciu - kopbal naast - de bezoekers helemaal het genadeschot te geven, al bleek dat niet meer nodig. Opvallend nog: Anderlecht-huurlingen Idrissa Doubmia en Aaron Leya Iseka speelden hun eerste officiële minuten voor Essevee. Bij hun invalbeurt werden hun namen gescandeerd door het thuispubliek.

Voor Zulte Waregem was de Supercup al bij al geen slechte generale repetitie voor de competitiestart van volgende zaterdag in Eupen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!