Obbi Oulare: 8 miljoen euro voor 50 minuten speeltijd

Obbi Oulare werd donderdagmiddag voorgesteld bij Zulte Waregem © Foto HDV
Tom Van Houtte

Zulte Waregem stelde donderdagmiddag Obbi Oulare voor aan de pers. Excuus: hij mocht zichzelf presenteren. Da’s al een zekere vooruitgang voor de bonkige centrumspits, die op amper 20-jarige leeftijd en ocharme één seizoen Premier League al dood en begraven leek.

Bericht van Esseveecoach Francky Dury vorige week: we moeten Obbi Oulare niet vroeger dan ergens halfweg september topfit verwachten. Hoezo, is de Premier League dan niet thé place to be om aan een uitmuntende fysieke paraatheid te werken? Oulare voerde zelf het hoe en het waarom aan. Amper twee weken voorbereiding in de benen bij Watford en 10 dagen stilgelegen om in België te komen onderhandelen. En veel om op te bouwen was er al niet: vorig seizoen speelde de zoon van Souleymane welgeteld 50 minuten in de eerste ploeg. ‘t Is te zeggen: 5 minuten verdeeld over 2 invalbeurten in de competitie en 45 minuten in de FA Cupwedstrijd tegen Newcastle United en die dateert al van begin januari. Dat heet 50 minuten voor 8 miljoen euro, de transfersom waarmee het Italiaans getinte bestuur van WFC Club Brugge geen klein beetje verblijdde. Een waanzinnig bedrag voor een speler die nog geen 90 minuten op topniveau aankon.

3 wedstrijden bij beloften

Je zou dan verwachten dat Oulare junior tenminste speelgelegenheid kreeg bij de U21 van Watford. Mispoes: welgeteld 3 wedstrijden! Trainingen waren het enige wat hem restte, al was ook daar de regelmaat ver zoek in een land waar 2 wedstrijden per week meer regel dan uitzondering zijn.

Hoe bestaat het toch dat je 8 miljoen uitgeeft aan een speler en hem net niet bij het groot huisvuil zet? Een Premier Leagueclub met al zijn personeel moet toch in staat worden geacht een ruwe diamant als Oulare beter te begeleiden en hem terdege voor te bereiden op het seizoen van de waarheid? Obbi zelf heeft zich laten wijsmaken dat hij voor de Engelsen een langetermijnproject is. Als ze hem na een jaar Zulte Waregem maar niet vergeten zijn… Prestaties heeft onze jonge landgenoot nu nodig en geen makelaars die hem bij de minste opstoot van talent het hoofd gek praten. Wie weet puurt hij extra energie uit zijn gezinssituatie: binnen de twee weken wordt hij in principe vader van een dochtertje. En dan maar raak treffen bij Zulte Waregem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier