Met Zulte Waregem op stage: de foto van 500 euro

Tom Van Houtte

Onze reporter Tom Van Houtte brengt vanaf zaterdag 7 januari tot en met woensdag 11 januari verslag uit vanuit het Essevee-oefenkamp in Marbella. Vandaag: met enkele supporters op training en de reünie tussen Francky Dury en Thorgan Hazard.

De zon schijnt ononderbroken boven het Marbella Foot Center, terwijl enkele tientallen supporters van Borussia Mönchengladbach wachten op ‘hun’ vedetten, die er net de training hebben opzitten. Onder hen drie fans die in ons hotel logeren. Eentje ervan hebben we nog nooit nuchter gezien. Zaterdagavond vond hij zijn kamer niet terug en zondag lag hij bijna op zijn smikkel toen zijn door alcohol verlamde benen in de knoop sloegen op de trap.

Een na een willen de Duitsers op de foto met de spelers. Thorgan Hazard schijnt weinig tijd te hebben. “Demain”, roept hij naar enkele Zulte Waregemfans, die vooral oog hebben voor hun vroegere held. Maar ‘demain’ zitten zij alweer op het vliegtuig naar huis, dus laat Thorgan zich toch snel tot een kiekje verleiden. “Geen kapsones bij de Hazards”, merkt Zultenaar Wim De Snoeck (uiterst links op bovenste foto, naast Hazard) terecht op.

Met Zulte Waregem op stage: de foto van 500 euro

‘De bouw’ heeft pech

Hij is er voor de vijfde keer bij in Marbella en heeft zijn groepje stelselmatig zien aangroeien. “Nu zijn we met zeven, de voorbije jaren waren we nog iets talrijker. Maar dan viel het weekend op het einde van de stage en konden ook enkele mensen uit ‘de bouw’ mee. Zij moeten vandaag weer paraat staan voor de heropstart van hun bedrijf na de kerstvakantie.”

Ook van de partij: notaris Xavier Van den Weghe, ex-bestuurslid van én SV Zulte Waregem en Zultse VV. “Kijk, een foto die niemand jullie heeft”, gekscheert hij als hij de beperkte Belgische schare voetbalverslaggevers enkele plaatjes van de Charles Brym – de enige belofte op stage – onder de neus duwt. “Vijfhonderd euro en je mag hem hebben!”

“Evenwicht niet verstoren”

Coach Francky Dury, die het vervolg van de training even aan zijn assistenten overlaat, komt het gezelschap even goeiedag zeggen. Net als hij een klein moment op de afsluiting leunt, zet een persfotograaf hem op de gevoelige plaat. “Stuur die foto maar naar Rijsel, mijn kansen om er trainer te worden zullen er nog mee stijgen”, grapt Dury, die redelijk zen lijkt.

Met Zulte Waregem op stage: de foto van 500 euro

Helemaal in zijn element is Dury in de namiddag, als we hem tussen twee trainingen door voor een reünie met zijn beste speler ooit naar het hotel van Borussia Mönchengladbach brengen. Dury: “Thorgan, we hebben een heel evenwichtige ploeg, maar een type als jij hebben we dit seizoen nog tekort. Hazard: “Komaan hé, coach, jullie staan derde met 40 punten. Ik denk dat ik alleen maar de balans zou verstoren.” (lacht uitbundig)

(Foto’s TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier