Mbaye Leye voor een derde keer naar Zulte Waregem

Mbaye Leye terug naar Zulte-Waregem © BELGA
Redactie KW

De Senegalese aanvaller Mbaye Leye keert na een seizoen bij Sporting Lokeren terug naar Zulte Waregem, waar hij eerder al in de periodes 2007-2009 en 2012-2014 aan de slag was.

De 32-jarige ex-international ondertekende aan de Gaverbeek een contract voor twee seizoenen, met optie op een derde jaar. Dat maakte Zulte Waregem dinsdag bekend.

“Ik ben enorm tevreden met mijn terugkeer naar SV Zulte Waregem”, vertelde de Ebbenhouten Schoen van 2013. “We zullen samen hard werken voor een goed Essevee-seizoen. Dit is terug thuiskomen bij de club van mijn hart, bij de club die me heeft laten slagen in het voetbal. Dat ben ik nooit vergeten. Toch voelt het alsof ik nooit ben weggeweest, want ik woon in Waregem en mijn kinderen gaan er naar school.”

Vorige zomer nam Lokeren Leye transfervrij over van Essevee. Op Daknam had hij nog een contract tot medio 2016, met optie tot juni 2017. Mbaye Leye speelt sinds 2007 in België. Na twee seizoenen bij Zulte Waregem trok de spits naar AA Gent (2009-2010) en Standard Luik (2010-2011), om vervolgens opnieuw terug te keren naar Essevee en daarna een jaar zijn geluk te beproeven bij Lokeren.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier