Mbaye Leye op supportersavond Essevee: “Dit jaar liever geen tweede meer”

Redactie KW

Een 120-tal Zulte Waregemfans tekende maandagavond in café De Karekiet present voor de eerste fanavond van de nieuwe herfstkampioen dit seizoen.

Mocht u er nog aan twijfelen: Essevee is hot. En de herfsttitel heeft het euforische gevoel bij de supporters nog versterkt.

Kenny Steppe mocht de spits afbijten. Moderator Fadi Glor peilde bij de doelman naar het verschil tussen de verdediging van vorig en huidig seizoen. “De huidige defensie straalt meer rust uit. Vorig seizoen deed een individuele fout ons vaak de das om. Nu acteert iedereen op een hoog niveau en wordt er beter gecommuniceerd achteraan”, stelde de goalie.

Assistent Eddy Van den Berge werd bevraagd naar zijn samenwerking met Francky Dury. “Ik sta onder meer in voor de videoanalyses van de komende tegenstander. Daarnaast maak ik van elke speler individueel een compilatie van zijn vorige wedstrijd. Op die manier krijgen de jongens de nodige feedback. Want succes is de som van gemaakte fouten”, klinkt het bij de T2, die al sinds 2003 met Essevee verbonden is.

Wat het verschil tussen de Belgische en de Nederlandse competitie is, wilde Fadi van Timothy Derijck weten. “In ons land gaat het er tactischer aan toe.” En of een penaltycup op training moest uitmaken wie er nu, in de plaats van Mbaye Leye, de strafschoppen zou omzetten? “Onur, Davy en ikzelf hebben op training specifiek op penalty’s getraind en vervolgens hebben we beslist dat Onur en ikzelf het onderling zouden uitmaken. Op Westerlo voelde ik me goed en dan moet je hem gewoon nemen,” vindt de centrale verdediger.

Mbaye Leye op supportersavond Essevee:

Als vierde kwam Davy De fauw aan bod. Terug van weggeweest lijkt hij de geknipte persoon om de ploeg van het vice-kampioenenjaar te vergelijken met de huidige kern. “Toen hadden we inderdaad met de betreurde Junior Malanda en Thorgan Hazard dat tikkeltje meer. Anderzijds vind ik dat er nu meer ervaring aanwezig is en dat we meer volwassenheid uitstralen. Thorgan heeft de afgelopen maanden getoond dat hij een speler van grote klasse is. Dat hij er bij ons niet meer bij loopt proberen we collectief op te vangen. En wie weet komen er in januari nog een à twee versterkingen bij”, klinkt het bij De fauw, die volgende maand voor de eerste keer papa wordt.

Dat kapitein Mbaye Leye stilaan onsterfelijk is in Waregem en omstreken werd duidelijk toen hij de micro onder luid applaus in ontvangst nam. In bijna perfect Nederlands gaf hij zijn kijk op de herfsttitel. “Voor mij stelt dat eigenlijk niets voor. Ik beschouw het niet als een prijs. Al word ik, na drie keren vicekampioen te zijn geweest met Gent, Standard en Essevee, dit seizoen liever geen tweede meer“, lacht hij. Om te eindigen stak hij nog de loftrompet over de supporters. “De sfeertribune is een grote stimulans voor iedereen van ons. Maar niet alleen op eigen veld is het genieten. Enkele weken geleden, toen we op Gent met 3-0 de boot ingingen, stonden onze supporters tot twintig minuten na de match nog te zingen. Dat is fantastisch!” besluit de kapitein.

‘Of het niet frustrerend is dat onze koppositie weinig aandacht krijgt in de pers’, wou een supporter weten. De fauw: “Laten we in stilte verder werken zodat ze binnen enkele maanden niet anders kunnen dan over ons schrijven.” En de sfeer in De Karekiet kon alvast niet meer stuk.

(KVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier