Mbaye Leye op ramkoers met Zulte Waregemfans

© BELGA
Tom Van Houtte

Nadat een klein deel van de sfeertribune de trotse Senegalees zondagnamiddag tegen Charleroi trakteerde op gefluit vanwege een aantal gemiste kansen, verdween de spits als een dief in de nacht uit het Regenboogstadion.

Spelers en technische staf namen na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen uitgebreid de tijd om de supporters te bedanken voor hun steun tijdens het schitterende seizoen. Sammy Bossut sprak de aanhang toe, iets wat je vooral verwacht van Francky Dury of Mbaye Leye. De coach had nog het excuus dat hij de televisieploegen en de geschreven pers te woord moest staan, maar de aanvoerder niet. Hij haastte zich meteen na het laatste fluitsignaal de kleedkamer in en verdween als een dief in de nacht uit het Regenboogstadion. De spits was ziedend omdat een aantal fans uit de sfeertribune hem had uitgefloten voor een aantal grote kansen die hij onbenut liet. Leye had daarop tijdens de wedstrijd al gereageerd met het bekende gebaar van de hand achter de oorschelp.

Mbaye Leye op ramkoers met Zulte Waregemfans
© BELGA

Ruim een uur later was Leye ook in geen velden te bespeuren op de Markt, waar nochtans de voltallige spelersgroep present tekende voor de huldiging van speler van het jaar Soualiho Meïté. Naar verluidt daagde de Essevee-aanvoerder ook niet op tijdens het gebruikelijke etentje met de spelers en hun echtgenotes/vriendinnen als afsluiter van het seizoen.

Het lijkt er dus stevig op dat er iets gebroken is tussen Zulte Waregem en Mbaye Leye. Het contract van de spits loopt pas midden volgend jaar af, maar na gisteren is het niet duidelijk of hij het nog wel wil uitdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier