Mbaye Leye: "Ik wil nooit meer voor Zulte Waregem spelen"

22/06/17 om 09:38 - Bijgewerkt om 14:52

De Senegalese spits hield donderdagmiddag een persconferentie in het oefencomplex van Zulte Waregem, de club zelf wist overigens van niks.

Mbaye Leye: "Ik wil nooit meer voor Zulte Waregem spelen"

De relatie tussen Zulte Waregem en zijn spits Mbaye Leye heeft onherstelbare schade opgelopen. De spits, die niet mee is op teambuildingstage in Koksijde, riep donderdagmiddag een beperkte schare journalisten samen om enkele zaken in zijn dispuut met Essevee te verduidelijken. Hij vindt dat er de voorbije dagen en weken heel veel onjuistheden over zijn situatie in de media zijn verschenen nu hij niet wenst in te gaan op de contractverlenging die de club hem voorstelde.

Delen

Ik heb ook nooit een plek in de technische staf geëist

"Om duidelijk te zijn: "Ik speel hier volgend seizoen zeker niet meer en ik wil ook niet meer bij Zulte Waregem trainen", stelde de spits. Volgens Mbaye Leye kreeg hij de voorbije jaren elke zomer aanbiedingen van clubs. Zulte Waregem beloofde me vorige zomer dat ik in de winter zou mogen vertrekken voor 300.000 euro en na het seizoen gratis." Maar volgens de Senegalees is de club op die beslissing teruggekeerd omdat hij niet wenst in te gaan op hun voorstel voor en nieuw contract. "Een ridicuul bedrag", vindt Mbaye Leye, "want Zulte Waregem betaalde zelf ongeveer hetzelfde voor Nill De Pauw, een veel jongere speler uit de Ligue 1. Wat zouden andere clubs dat betalen aan een club die blijkbaar zelf niet meer ten volle in mijn toekomst gelooft? Trouwens, ik heb ook nooit een plek in de technische staf geëist."

Mbaye Leye: "Ik wil nooit meer voor Zulte Waregem spelen"

© BELGA

Leye besprak kort voor het einde van het seizoen zijn situatie met algemeen manager Eddy Cordier. Die stelde hem voor om de overeenkomst, die nog tot midden 2018 doorloopt, met een jaar te verlegen. De spits wou twee extra seizoenen. En Leye is niet zinnens in te binden. "Wat ze mij ook nog voorstellen. Ik vertrek en wil niet dat mijn nieuwe werkgever ook maar één cent moet betalen voor mij. Zelfs mocht een club uit 1B zoals Westerlo met een aanvaardbaar voorstel op de proppen komen, ben ik bereid om dat in overweging te nemen. En als de club me aan mijn contract houdt? Dan ben ik bereid een jaar niks te doen, desnoods stoppen ze me in de B-, C-, of Z-kern."

De Senegalees zegt geen problemen te hebben met de supporters van Zulte Waregem, die hem tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen (tegen Charleroi) uitfloten. "Ik heb respect voor de échte supporters van Essevee, mensen die er ook staan als het vriest in Eupen", legde hij uit. "En als ik werd uitgefloten nadat ik enkele kansen had gemist, dan hadden die supporters misschien het recht om dat te doen."

(Foto's TVW/Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!