Lierse – Zulte Waregem 0-2, twee keer Walsh

Tom Van Houtte

De van Genk overgenomen flankverdediger verdeelde zijn goals netjes: eentje in de eerste en eentje in de tweede helft.

In een gelijkopgaande eerste helft op het terrein van KFC Pulderbos zette Sandy Walsh (foto) Essevee na 7 minuten op een 0-1-voorsprong na een knappe laterale pass van Robert Mühren. Ben Reichert testte twee keer de thuisdoelman vanop afstand, evenveel keer met succes voor die laatste. Ook Yoan Severin schoot geen prijs vanuit de tweede lijn. Een poging van Sander Coopman zoefde nipt naast de kruising en Peter Oyalinka zag een plaatsbal gered. Lierse, dat versierde halfweg de eerste helft zijn grootste kans via de Luxemburgse international Aurélien Joachim, maar hij raakte niet voorbij Louis Bostyn. Ruststand: 0-1.

Saponjic flirt met doelpunt

In de tweede helft werd een kopbal van de ingevallen Ivan Saponjic door de Liersegoalie in twee keer en al dan niet achter de lijn gestopt. De Serviër kreeg in alle geval geen goal achter zijn naam. Maar dat was slechts uitstel voor Essevee, want op voorzet van Brian Hamalainen kon een inlopende Walsh op het uur aan de tweede paal voor de 0-2 zorgen. Op het einde van de wedstrijd zette Onur Kaya het leer nog nipt naast. Slotconclusie: Essevee blijft foutloos in de oefencampagne.

Zulte Waregem: Bostyn (46′ Steppe), Walsh (61′ De fauw), Heylen (46′ Derijck), Severin (75′ Deroover), Hamalainen (61′ Madu), Reichert (61′ Himpe), Coopman (46′ Kaya), Mühren (61′ De Sart), Cordaro (61′ De Pauw), Leya Iseka (75′ Brym), Olayinka (46′ Saponjic).