Leye speler van het jaar bij Zulte Waregem, D’Haene krijgt carrièreprijs

Tom Van Houtte

De Senegalese topschutter van Essevee kondigde meteen ook aan dat hij voor twee seizoenen heeft bijgetekend. Hij en Karel D’Haene werden gehuldigd tijdens het Horeca Pinkster Event op de Markt in Waregem.

Honderden Zulte Waregemsupporters begaven zich na de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen AA Gent naar het podium recht tegenover supporterslokaal café De Klauwaert, dat de verkiezing van de ‘speler van het jaar’ voor het eerst organiseerde in samenwerking met de club en hoofdsponsor Record Bank. De fans deden de applausmeter pieken toen aanvoerder Mbaye Leye de trofee in ontvangst mocht nemen. Een verrassende winnaar is hij allerminst, want hij vond dit seizoen al 20 keer de weg naar de netten en was zondagavond nog goed voor 2 belangrijke treffers tegen Gent. Leye (64 procent van de stemmen) ging in de einduitslag Karim Essikal, Steve De Ridder en assistkoning Onur Kaya vooraf. De spits had ook nieuws in petto voor de talrijk opgekomen supporters. “Ik heb voor twee jaar bijgetekend”, klonk het. “Ik bedank coach Francky Dury voor het vertrouwen en iedereen die me deze kans gaf na een moeilijke periode bij Lokeren.”

Leye speler van het jaar bij Zulte Waregem, D'Haene krijgt carrièreprijs

Lifetime Achievement Award voor D’Haene

Verder werd Karel D’Haene met een Lifetime Achievement Award bedacht. Ook die viel niet uit de lucht, want de naar Zulte uitgeweken Waregemnaar moet op 35-jarige leeftijd noodgedwongen een punt zetten achter een rijkgevulde carrière. D’Haene revalideert al ruim een jaar van een zware knieblessure en heeft nog altijd moeite om te lopen, laat staan dat hij nog wedstrijden op topniveau aankan. Na 12 seizoenen SV Waregem en 10 SV Zulte Waregem groeide hij uit tot de verpersoonlijking van de club. Hij betwistte bijna 400 wedstrijden op het hoogste niveau bij achtereenvolgens Antwerp, Trabzonspor, Manisaspor en Zulte Waregem. D’Haene kreeg zijn award toepasselijk uit handen van de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem en kreeg een daverend applaus van ‘zijn’ publiek. Komende donderdagavond wordt hij ook in het Regenboogstadion nog in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Club Brugge.

(TVW-foto’s HDV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Waregem, De Weekbode Tielt en De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier