John Dujardin gelooft in de WK-kansen van zijn poulain Sammy Bossut

John Dujardin over Sammy Bossut: "Hij mag zichzelf nu vooral geen extra druk opleggen." (Foto Hein Demeyer)
Redactie KW

“Proto is natuurlijk een heel goede doelman, maar het is vooral een lijnkeeper. Ik vind Sammy completer”, zegt Bossuts mentor van vele jaren John Dujardin.

John Dujardin (67), die nog wekelijks de 15- tot 17-jarige keeperstalenten van Essevee onder zijn hoede neemt, is met de jaren een vertrouwensman van Sammy Bossut geworden.

Raken jullie in gesprekken het thema WK aan?

“Dat komt uiteraard ter sprake. Het betekent al heel veel voor Sammy dat zijn naam hier en daar valt als vervanger van Koen Casteels. Hij vertelde me dat hij een annulatieverzekering heeft afgesloten voor de reis die hij na het seizoen met zijn vriendin heeft gepland. Maar het is nog altijd Marc Wilmots die beslist, hé.”

Wat denk jij?

“Als Casteels effectief Brazilië niet haalt, zie ik maar twee kandidaten om die vrijgekomen plaats van derde doelman in te nemen: Silvio Proto en Sammy. Proto is natuurlijk een heel goede doelman, maar het is vooral een lijnkeeper. Ik vind Sammy completer. Samen met Mathew Ryan staat hij aan de top in onze eerste klasse. In de rangorde van de Belgische doelmannen zet ik hem net achter Simon Mignolet, die ik op hoge ballen iets minder vind dan Courtois, maar die is dan ook hors catégorie.”

(TVH-foto HD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier