Joël Sami (Zulte Waregem) wordt vervolgd op basis van tv-beelden

© BELGA
Redactie KW

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van speeldag 15 in de Jupiler Pro League twee fases uit het afgelopen voetbalweekend herbekeken. Op basis van de televisiebeelden wordt Joël Sami van Zulte Waregem vervolgd. Dat maakte de KBVB maandag bekend.

De Congolese verdediger van Essevee verloor in het 2-2 gelijkspel bij Moeskroen-Peruwelz in de 52e minuut de controle over het leer. Sami probeerde zijn fout recht te zetten, maar zette zijn tackle op Moeskroen-middenvelder Anice Badri te laat in en deed dat bovendien met gestrekt been. Scheidsrechter Christof Dierick hield het na een korte aarzeling bij geel. Dat leverde de verdediger sowieso een schorsing op, want het is zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

De Reviewcommissie vindt de beoordeling van Dierick verkeerd en vraagt alsnog de vervolging voor Sami door het Bondsparket. Zulte Waregem zal zich daarom volgende week dinsdag (17 november) samen met zijn Congolese verdediger moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB.

De andere herbekeken fase kwam uit de wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Mechelen (1-0), maar daaruit volgt geen vervolging.

(BELGA)