Idryssa Sylla (Zulte Waregem) vrijuit voor rood na opstootje

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie heeft besloten om Sylla en Van Damme (Standard) geen schorsing op te leggen voor hun rode kaart in het duel Standard-Zulte Waregem (4-1).

Beide spelers raakten betrokken in een opstootje en kregen een rode kaart van scheidsrechter Alexandre Boucaut, maar gaan dus vrijuit zonder schorsing. Na een overtreding van Thorgan Hazard (Zulte Waregem) op Julien De Sart (Standard) barstte er een klein opstootje los in de wedstrijd. Jelle Van Damme raakte daarin betrokken. Volgens de scheidsrechter zou hij ‘Hazard bij de keel gegrepen hebben’, maar dat werd dinsdag tijdens de zitting door Van Damme betwist. “Ik heb hem enkel geduwd”, zei de kapitein van de Rouches. In haar besluit hield de commissie daar rekening mee. “Er werd inderdaad enkel een duw uitgedeeld”, klinkt het. “Daarom is de rode kaart een voldoende sanctie.”

Idrissa Sylla kreeg in dezelfde fase rood. Hij duwde Van Damme immers weg van Hazard. Volgens het scheidsrechtersverslag ging het om een duw in het gezicht, maar ook dat werd door de commissie ontkracht. “Het ging om een duw ter hoogte van de borst”, luidde het. Ook Sylla wordt daarom niet geschorst.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier